Bruiloft fotograaf

Voel je natuurlijk voor de camera met deze 36 prachtige poses van onze beste bruiloft fotograaf. Vette Foto fotografeert al meer dan 20 jaar trouwerijen over de hele wereld.

Weten hoe te poseren voor trouwfoto’s zal stellen helpen om er in elke opname perfect uit te zien, maar het concept van poseren klinkt misschien zenuwslopend.

Bruiden en bruidegoms hebben al genoeg om over na te denken op hun trouwdag – nu voegen we poseren toe aan de mix? Dit zal zorgen voor de mooiste trouwfoto’s!

Zoek je een bruiloft fotograaf om je dag op een onvergetelijke manier vast te leggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij bij Vette Foto!

De complete checklist voor huwelijksfotografie

Trouwfotograaf Don Vega zegt dat de truc om te poseren voor trouwfoto’s is om nauwelijks te poseren.

“Het digitale tijdperk stelt ons in staat om meer foto’s te maken, wat betekent dat we die openhartige momenten op een mooie manier kunnen vastleggen, meer als fotojournalistiek”, zegt hij.

“We willen shots die niet geforceerd zijn, dus ik zie mezelf als de art director van de dag. Ik zal peilen of mijn koppel meer of minder begeleiding nodig heeft.”

Tips om natuurlijk te poseren op een bruiloft

Tijdens zijn carrière als bruiloft fotograaf heeft Don Vega een paar gebieden opgemerkt waar haar koppels hulp bij nodig hebben als het gaat om natuurlijk poseren.

Een van de meest voorkomende problemen? Een openhartig, natuurlijk moment te vroeg beëindigen. “Ik vertel mijn paren dat als ze geneigd zijn iets te doen of op een natuurlijke manier te bewegen, niet stoppen”, zegt hij.

“Zo vaak heb ik paren die perfect glimlachen en lachen, en dan herinneren ze zich dat ik er ben en stoppen ze om er zeker van te zijn dat ze in de juiste positie zitten. Ga gewoon door! Als je er niet goed uitziet, moet de fotograaf het je vertellen.”

Een andere vraag die Vega de hele tijd krijgt, is: “Waar moet ik mijn armen neerleggen?” Hoewel natuurlijk handelen essentieel is voor poses voor huwelijksfotografie, zegt Vega dat er een aantal dingen zijn die je wel en niet moet doen bij het plaatsen van je armen – en nogmaals, het komt allemaal neer op ontspannen.

“Druk je armen niet tegen je lichaam”, zegt hij. “Als de bruid haar boeket wil vasthouden, moet ze haar armen ontspannen en langwerpig houden. Door haar ellebogen stevig tegen haar lichaam te drukken, zouden haar armen minder flatterend kunnen zijn.

Bruiloft fotograaf kosten

Tip voor de bruid

Voor groepsfoto’s met de armen om elkaar heen, zegt Vega om de armen laag en rond de taille te houden, niet de schouders, wat leidt tot uitgerekte en gestreste stof.

Spontane foto’s die de persoonlijkheid vastleggen, zijn ideaal, maar het maken van die prachtige, natuurlijke poses, zoals lachen in een tuin of giechelen bij zonsondergang, lijkt misschien onbereikbaar.

Don Vega heeft nog meer gekke trucs die voor bijna al haar koppels werken. “Als het discreet is, knijp dan een beetje in de kont, de lach is geweldig”, zegt hij.

‘Of probeer 20 seconden achter elkaar in de ogen van je partner te kijken. Het is onvermijdelijk dat een van jullie begint te lachen! Of, mijn favoriet: denk aan een geheim – vies of schoon – en fluister het in het oor van je partner. Deze werkt voortreffelijk.”

Foute bruiloft pose om te vermijden

De meeste fouten in de huwelijkshouding komen neer op het feit dat het paar zich stijf en onnatuurlijk gedraagt. Daarom vertellen trouwfotografen en videografen het paar dat ze moeten doen alsof ze er niet zijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Dus wat zijn enkele eenvoudige oplossingen om op een natuurlijke manier te poseren terwijl camera’s klikken?

Dit zijn de dingen die je niet moet doen:

  1. Kussen met gesloten ogen: zoenen met open ogen is nauwelijks natuurlijk, maar stelletjes nemen deze stijl nerveus over op de trouwdag. De bruiloft fotograaf zou je hieraan moeten herinneren, maar als je twijfelt, kus dan natuurlijk.
  2. Te veel kussen: dat gezegd hebbende, het is geen make-outsessie. “We willen nette en schone kusjes”, zegt Vega. “Draai ook je hoofd voldoende zodat je de neus van je partner niet naar binnen duwt. Als het voelt alsof je knijpt, ben je dat waarschijnlijk ook.”
  3. Te snel bewegen: Wandelfoto’s zien er geweldig uit voor koppels en het grotere bruidsfeest, maar je moet langzaam gaan. “Het is geen race”, zegt Vega. “Zo vaak loopt het huwelijksfeest ver vooruit. Gewoon vertragen en met elkaar communiceren.
  4. Te veel oefenen: bruiden en bruidegoms willen misschien hun glimlach vóór de trouwdag perfectioneren, maar Don Vega raadt aan om die tijd ergens anders door te brengen. “Oefen niet met glimlachen, want dan denk je erover na”, zegt ze. “Ik kan zien wanneer koppels hebben geprobeerd hun glimlach te oefenen, en ze zien er uiteindelijk te zelfbewust uit.”
  5. Vertel de bruiloft fotograaf niet wat uw voorkeuren zijn: als u onzekerheden heeft of als u een kant heeft die u verkiest, vertel dit dan aan de fotografen. Het kan een hoogteverschil zijn, een bepaalde kant die je graag fotografeert, of onzekerheden over bijvoorbeeld je armen of je buik. Spreek hierover vooraf met je fotograaf, dan kunnen jullie allebei succesvoller zijn met het eindproduct.”

Verderop hebben we populaire poses voor trouwfoto’s uitgelicht om te overwegen voor je grote dag.

Bruiloft laten fotograferen

1. De jurk bewonderen

Bruiden wachten maanden en jaren (sommige zelfs een heel leven!) op het moment dat ze die perfecte jurk kunnen dragen. Daarom leggen bruiloft fotografen ze graag vast terwijl ze de bruidsjurk bewonderen vlak voordat ze hem aantrekken.

2. De geloften afmaken

Hoewel er tal van onmisbare voorbereidingsfoto’s zijn om vast te leggen, vinden we foto’s van de aanstaande bruiden die hun geloften afronden bijzonder sentimenteel.

Bovendien zijn ze een geweldige manier om de voorbereidingsoutfit af te maken zonder al te opvallend te zijn.

3. Oorbellen aandoen

Wanneer de grote dag eindelijk aanbreekt, wil je geen enkel detail missen. Deze specifieke pose is een creatieve actiefoto die zich richt op de belangrijkste accessoires, of dat nu de oorbellen en verlovingsring zijn of erfstukarmbanden en ingewikkelde bruidshenna.

4. Uitglijden op de schoenen

Wie van ons gelooft niet dat een enkel paar schoenen hun leven kan veranderen? (Daar kunnen we Assepoester voor bedanken.)

Hoewel je misschien niet denkt dat een foto van jou die je schoenen aantrekt bijzonder opmerkelijk is, gebruikt een professionele bruiloft fotograaf deze hoek om het schoeisel vast te leggen en een nieuw perspectief te krijgen op de jurkdetails.

5. Het pak dichtknopen

De typische pose van het dichtknopen van de jas is overal, van rode lopers tot trouwgangen. En om een goede reden laat de beweging het horloge en de manchetknopen zien zonder te korrelig te worden.

6. De vlinderdas knopen

Als het op de bruidegom aankomt, houden fotografen ervan belangrijke momenten vast te leggen tijdens de bruiloftsvoorbereiding, zoals het strikken van de stropdas. Soortgelijke shots zijn onder meer het veteren van schoenen en het vastmaken van het horloge.

7. Samen klaarmaken

Als jij en je liefde ervoor hebben gekozen om je samen klaar te maken, kunnen we geen specialer moment bedenken om vast te leggen. Deze foto van de bruidegoms die elkaar helpen met hun strikjes voor hun black-tie boothuwelijk is een absolute schat.

8. Neerkijkend op het Boeket

Eerbiedig naar het bruidsboeket turen is een pose die je zeker als bladwijzer wilt gebruiken. Het is niet alleen een mooi moment, maar het pronkt ook met de oogmake-up terwijl het volkomen openhartig lijkt.

9. Shinen

Als je eenmaal in het diepe bent gesprongen, dan wil je ook even shinen. In plaats van de camera volledig de rug toe te keren, kijk je met een ingetogen blik over de schouder om dimensie toe te voegen en zowel het boeket als je profiel te benadrukken.

10. De Pak-Me-Als-Je-Kan foto

Voeg een beetje voorwaartse kracht toe voor een meer dynamische manier om een opvallende trein te laten zien.

Wees niet verbaasd als de bruiloft fotograaf je vraagt om een paar keer langzaam heen en weer te rennen, het is allemaal de moeite waard om de beweging in de jurk op te vangen.

11. Pronken met de sluier

Evenzo mag een grandioze sluier nooit onopgemerkt blijven – of ongefotografeerd. Ga precies zo zitten, waarbij het licht door het fijne materiaal filtert (voor glans) en je armen het uitspreiden voor extra vorm.

Sluier foto bruid en bruidegom.

12. De eerste blik

De eerste look op de trouwdag is een van de belangrijkste foto’s, maar stelletjes moeten helemaal niet aan de bruiloft fotograaf denken.

Laat in plaats daarvan het moment zich ontvouwen terwijl je de emoties (tranen en zo) echt omarmt, wetende dat de fotograaf onderweg elk detail zal vastleggen.

13. Een kusje op de zijkant van het hoofd

Een van de meest fotogenieke kussen is een zachte kus op de slaap. Fotografen vragen gewoonlijk om ten minste een handvol van deze lieve poses tijdens portretfotosessies.

14. De Draai

Trouwjurken zien er vanuit elke hoek prachtig uit, maar komen pas echt tot leven tijdens het ronddraaien. In deze pose draait de bruid rond, bijna als een ballerina. De uiteindelijke foto is oogverblindend en vol beweging.

15. De spin

Voor extra dimensie (en een vleugje Disney-prinsesdromerigheid), laat je partner het plezier beleven. Het shot waarin ze je ronddraaien, creëert een speelse scène die de beweging van de jurk vastlegt.

16. In elkaars armen springen

Op zoek naar meer actie? Laat je partner je letterlijk van je stuk brengen. Het streven zal niet alleen een geheel nieuwe invalshoek bieden, maar ook een lach oproepen. Let op: Je hoeft hiervoor geen vliegende start (à la Dirty Dancing) te nemen.

17. Openhartig gelach

Openhartig gelach ziet er altijd geweldig uit op de camera. Een goede bruiloft fotograaf beveelt deze momenten het meest aan tijdens de voorbereidingstijd, maar ook tijdens portretten van koppels en huwelijksfeesten.

18. De door de wind geblazen sluier

Of het nu een winderige dag is of niet, fotografen zullen die prachtige sluier willen verzilveren met een paar creatieve poses die hem als een kader om je heen positioneren.

Veel bruiloft fotografen laten hun assistent de sluier opsteken en vervolgens laten vallen terwijl het paar een kus steelt voor een redactionele opname die elke cover waardig is.

Sluier in de wind bij trouwerij.

19. Onder de sluier

Terwijl je met de sluier werkt, aarzel dan niet om eronder te kruipen – jullie allebei! (Misschien zelfs jullie alle drie als de fotograaf een close-up nodig heeft.)

Je hebt misschien een assistent nodig voor deze foto, maar verborgen beelden zijn zo intiem en dromerig als maar kan.

20. De subtiele blik

Trouwfotografen houden ervan om een subtiele blik op de camera vast te leggen. Verwacht deze fotogenieke pose de hele dag door, van voorbereidende foto’s tot koppelfoto’s, evenals bruidsportretten.

21. De voorhoofdkus

Net als de tempelkus is een zoete voorhoofdkus altijd een romantische favoriet. Het tedere shot dient ook om eventuele jurk- of haardetails vanaf de achterkant vast te leggen.

22. Oog in oog

Afhankelijk van je persoonlijke liefdestaal en genegenheid, zal het aanraken van gezichten met je partner ofwel grappig of zo natuurlijk aanvoelen als maar kan. Maar geloof ons, als je er eenmaal in zit, zal de tedere neus van deze iconische trouwfoto volledig organisch zijn.

23. Een speelse nekkus

Terwijl super-wellustige nekkusjes een beetje ineenkrimpen, laat deze speelse kus ons glimlachen van oor tot oor. Je zult zien dat dit voor een bruid één van de leukste foto’s is om te maken.

24. Lieve omhelzing

Een stevige knuffel heeft het vermogen om aan ons hart te trekken en meer rauwe emotie over te brengen dan welke lipvergrendeling dan ook.

Afhankelijk van de hoek kan dit ook een terughoudende manier zijn om een ingewikkeld bruidskapsel vanaf de achterkant te laten zien.

25. Verdwalen in elkaars ogen

Of je nu wordt geleid door je fotograaf of op een natuurlijke manier naar binnen wordt getrokken, ogen sluiten met je partner kan je volledig in vervoering brengen. Het maakt niet uit of je stilstaat of in beweging bent, de foto is er altijd een voor in de boeken.

26. Voorover leunen voor een kus

Als er eenmaal oogcontact is gemaakt, zul je waarschijnlijk van nature geneigd zijn om te zoenen. Leun er gewoon in – letterlijk! Misschien zelfs een voetje omhoog voor extra vintage pit.

27. Het anticipatieschot

Het gaat allemaal om de opbouw. Naarmate je dichter en dichter bij elkaar rakende lippen komt, speelt zich een heel verhaal van emotie af op je gezichten. De beste trouwfotografen hebben een korte sluitertijd om elk hoofdstuk vast te leggen terwijl het zich ontvouwt.

28. De hartstochtelijke knuffel

Houston, we hebben contact. Of het nu op een intiem, privémoment is of omringd door toekijkende gasten, een hartstochtelijke kus delen met je partner is een must voor een trouwfoto.

Probeer het niet te ensceneren of iets na te maken dat je hebt gezien. Laat het gewoon op natuurlijke wijze stromen voor een herinnering die trouw is aan jou. Volg de tips en aanwijzingen van onze bruiloft fotograaf.

29. De volg-mij trouwfoto

Handen vasthouden en samen naar een nieuwe toekomst lopen is een metafoor die trouwfotografen niet ontgaat. Deze bruiden repliceren de pose vanaf de zijkant, terwijl een andere iteratie is dat de ene partner, iets voor de andere, hun echtgenoot naar de camera leidt.

30. Geheimen delen, fluisteren in het oor..

Wat is er schattiger dan een foto waarop jullie lieve woordjes in elkaars oren fluisteren?

Hoewel deze openhartige momenten volkomen vertederend zijn, hebben we veel anekdotes gehoord van koppels die de instructies van de bruiloft fotograaf volgden en dwaze zinnen reciteerden op commando.

31. De neuspeuk

Als al dat speelse geklets een gekke bui oproept, laat het dan de richting van de shoot leiden. Deze zoete knuffel op de neus is een passend display voor de levendige meerdaagse bruiloft in Mexico.

32. De dramatische duik

Het pure drama van een filmische dip is moeilijk te overtreffen. Laat je partner je ronddraaien voordat je buigt in een romantische kus met een zwier. Als je een flinke trein hebt, laat de fotograaf of een assistent het dan om je heen gladstrijken voor een overweldigend effect.

33. Gewikkeld in de armen van je partner

Dankzij altijd beklijvende ongemakkelijke prom-foto’s, heeft de omhelzing van achteren naar voren een behoorlijk negatief stigma gekregen. Deze pasgetrouwden illustreren echter hoe teder en natuurlijk (lees: ongedwongen!) de pose kan zijn.

34. Dans alsof niemand kijkt

Hoewel het misschien moeilijk is om te vergeten dat er een fotograaf in je midden is, is het leuk om op te gaan in het moment en te genieten van elkaars gezelschap. Misschien zul je merken dat je danst op een stil deuntje dat alleen jij kent.

Bruiloft fotografen inhuren.

35. De wandeling

De wandeling legt enkele van de meest intieme momenten tussen het paar vast. Deze pose werkt overal, van een straat tot een veld, en het ziet er net zo goed uit op foto’s als in de trouwvideo.

36. Het emotionele moment

Beschouw dit als het pièce de résistance van pasgetrouwde portretten. Ja, de kus is iconisch en de lach is heerlijk, maar niets is zo resonerend als het vastleggen van de rauwe, ongefilterde emotie van het vieren van je liefde.

Dus als de tranen komen, laat ze dan komen en leg een tijdloze foto vast. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt zoals onze bruiloft fotograaf adviseert.

Kosten fotograaf bruiloft

Bij beginnende fotografen zijn de bruiloft fotograaf kosten rondt de 1500 euro voor een complete dag. Wanneer je een fotograaf inhuurt zoals Don Vega dan moet je denken aan €3000.

Dit zijn de prijzen voor trouwerijen in Nederland. Zodra je naar het buitenland gaat dan heb je te maken met reiskosten en dag geld.

Wil je weten wat kost een bruiloft kost? Voor de exacte prijs kun je het beste een offerte aanvragen.

Share This Story, Choose Your Platform!