Trouwfotograaf

De mooiste dag van je leven wil je natuurlijk prachtig in beeld brengen. Voor de mooiste trouwfoto’s huur je natuurlijk een trouwfotograaf in van Vette Foto.

Wij zijn namelijk al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het fotograferen van trouwerijen! Onze trouwfotografen weten de beste hoeken, plekken en hoe ze mensen enthousiast krijgen.

Om je te laten zien wat je van ons kunt verwachten gaan we je uitleggen welke 18 trouwfoto’s je echt moet laten maken. Door ons zul je nog jarenlang met veel plezier de foto’s terugkijken!

18 trouwfoto ideeën waar je dol op zult zijn!

Als je dit leest, is dat waarschijnlijk omdat je een fantastische trouwfotograaf zoekt, en erachter wilt komen welke trouwfoto’s je graag zou willen laten maken!

We raden ten zeerste aan om een fotochecklist te maken met foto’s die je fotograaf absoluut moet maken (jij en je favoriete tante, enz.), maar wees ook niet bang om een beetje plezier te hebben en creatief te zijn.

Om je te helpen inspireren, hebben we onze ogen opengehouden door onze echte bruiloften, Pinterest-borden en Instagram-feed te bekijken, op zoek naar leuke nieuwe foto-ideeën voor jou en je fotograaf om vast te leggen op je trouwdag.

In dit bericht hebben we 18 speciale ideeën voor trouwfoto’s verzameld, van leuke en dwaze tot sentimentele tranentrekkers, die ons allemaal altijd aan het lachen maken. Laten we eens door de lens kijken van Vettefoto.nl. Heb je vragen of wil je geadviseerd worden? Laat het ons weten..

trouwfotograaf inhuren
Beste trouwfotograaf
Trouw fotograaf van Vette Foto.
Top 10 trouwfotografen van Nederland.

1. Eerste blik – Het stel

Deze valt stevig in de categorie tranentrekkerfoto’s. Een eerste blik is voor het paar dat de grote onthulling bij het altaar wil overslaan en in plaats daarvan kiest voor een privémoment voor de ceremonie.

Er zijn zoveel voordelen aan een eerste blik, de belangrijkste is natuurlijk het vastleggen van het emotionele moment waarop je elkaar ziet, net voordat je in het huwelijksbootje stapt. Het is ook geweldig voor koppels die last hebben van plankenkoorts. Onze bruiloft fotograaf helpt je de dag door!

Een andere grote bonus bij het kiezen van een eerste look is dat het laten maken van de foto’s van uw paar voorafgaand aan de ceremonie betekent dat er ’s middags meer tijd is om te genieten met uw gasten.

2. Eerste blik – iemand anders

Een first look-foto hoeft niet alleen tussen het paar te zijn. We hebben het gezien tussen een bruid en haar vader, en zelfs grootvader en grootmoeder, de bruid en haar bruidsmeisjes, de bruidegom en het bloemenmeisje, de bruidegom en zijn bruidsjonkers, de bruid en de bruidsjonkers, een stel en hun kinderen… Eerlijk gezegd is de lijst net zo lang als de mensen van wie je houdt.

3. Eerste aanraking

Net als de eerste blik, gebeurt de eerste aanrakingsfoto vóór de ceremonie, maar het verschil is, niet gluren. Hierdoor kun je samen een speciaal moment doorbrengen voordat je naar het gangpad gaat en de resultaten zijn hartverscheurend.

Voor het muzikale paar, waarom zingt of bespeelt u geen muziekinstrument voor uw geliefde voor uw ceremonie van achter een deur?

“Iedereen kan je aandacht trekken, maar er is een speciaal iemand voor nodig om je hart te vangen.”

4. Brief- en geschenkuitwisseling

Temidden van de waanzin van de voorbereiding op de huwelijksochtend, is het ontvangen van een brief of geschenk van je wederhelft een gelegenheid om even stil te staan bij je relatie en wat komen gaat.

Het is zo’n emotioneel moment, en dat moet je trouwfotograaf vastleggen, of je nu ervoor kiest om het hardop voor te lezen op je bruidsfeest of om tijd voor jezelf te nemen.

Als je een geschenk wilt uitwisselen, geef je partner dan een sentimenteel of grappig aandenken waarvan je weet dat ze het geweldig zullen vinden. Je zult er niet zijn om te zien hoe ze het openen, maar je zult daarna nog steeds de blik op hun gezicht zien.

5. Streetstyle Vibes

Een van de beste dingen van een stadshuwelijk of een burgerlijke ceremonie is dat je het meeste uit de stedelijke achtergrond kunt halen.

Of het nu gaat om muurschilderingen en grafitti die opduiken op de achtergrond of iconische gebouwen, neem een openhartig coole pose aan voor heerlijke louche resultaten.

Deze werkt ook net zo goed in plattelandssteden, die vol karakter kunnen zijn. De sleutel volgens onze touwfotograaf is om te communiceren met je omgeving en de mensen die je ontmoet – hoe echter hoe beter.

6. Kleurrijke confettiworp

Spreid wat kleurrijke vrolijkheid uit met een feestelijke confettiworp! Een van de populairste – en zeker vrolijkste – foto’s om aan je fotograaf te vragen. Dus wat is de truc om de perfecte foto te maken? Hoe meer hoe beter zullen we maar zeggen!

Delegeer een gast om iedereen in een tunnel te verzamelen, zorg ervoor dat iedereen een goede vuist vol milieuvriendelijke bloemblaadjes of biologisch afbreekbare tissues grijpt en glijd je weg door de regen van confetti-liefde!

7. Minder poseren, meer plezier!

Geen fan van geposeerde trouwfotografie – maak je geen zorgen! Veel koppels krijgen een paar geposeerde foto’s in de zak (of doen helemaal geen moeite!) en gaan dan snel verder met leuke, alternatieve foto’s die meer openhartig en ontspannen van stijl zijn.

Je trouwfotograaf zal hoogstwaarschijnlijk je locatie van tevoren bekijken en leuke plekjes of unieke aandachtspunten uitzoeken, dus praat met ze over hun ideeën.

Je kunt nooit fout gaan met leuke rekwisieten zoals zonnebrillen, op maat gemaakte jassen en zelfs transport. Kijk of uw locatie een golfkar heeft die u kunt gebruiken, of huur Vespa-scooters.

Dit zijn leuke ideeën voor trouwfoto's.

8. Leg de kleine details vast

De fijnere details verdienen evenveel aandacht op je trouwdag als de grote kaartjes, het zijn tenslotte je toekomstige erfstukken.

Verzamel je ringen, sieraden, geur en geliefde schoenen samen, samen met wat extra franje om de set aan te kleden. Linten, bloemen, bloemblaadjes en zelfs je kantoorboeket werken hier allemaal goed voor.

9. De Hollywood flits

Directe flitsfotografie kan het gemakkelijkst worden omschreven als een flitsopname die rechtstreeks op het onderwerp is gericht – denk aan paparazzi!

Dit is perfect voor een glamoureus bruiloftsthema in Hollywood – helder, gestructureerd en zeer modern. Deze stijl werkt het beste ’s nachts, waardoor er meer leuke, relaxte en creatieve foto’s kunnen worden gemaakt.

10. De champagneschot

Er is iets heel spectaculairs aan een champagneshot. Of het nu een glamoureuze champagnetoren is, die ter info een geweldig alternatief is voor een ’taart aansnijden’ shot’, of jij en je partner kunnen een fles bubbels schudden en laten knallen.

Dit moet echt een knallende foto worden om later te kunnen delen met je kleinkinderen. Een goede trouwfotograaf is niet op de voorgrond maar zal opgaan in de menigte. Zo krijg je de natuurlijkste trouwfoto’s!

Wil je geen enkele foto vergeten? Gebruik onze trouwfoto checklist!

11. Fotografeer ook de huisdieren

Voor veel koppels, die hun dierbaren om zich heen hebben op hun speciale dag, willen ook graag dat hun dieren worden gefotografeerd. En begrijpelijk! Het is toch een onderdeel van je nieuwe gezin.

Veel locaties erkennen het belang van het toestaan van uw hond om deel uit te maken van uw huwelijksfeest en zijn steeds flexibeler om dit mogelijk te maken. Dit zorgt natuurlijk voor mega fotomomenten met je viervoeters. Leuke outfits optioneel (maar ten zeerste aanbevolen!).

12. Kleine rookbommen

Een rokende hete trend die een uitbarsting van kleur in je trouwfoto’s zal brengen, zijn rookbommen of rookfakkels. Dit is heel leuk en zorgt voor serieus sfeervolle foto’s, maar zorg ervoor dat je eerst contact opneemt met je locatie voordat je ze afvuurt.

13. Combineer lichte belichting met donkere effecten

Dit is zo’n mooi foto effect en erg leuk voor winterbruiloften wanneer het vroeg donker wordt en het daglicht beperkt is. Het enige wat je nodig hebt, zijn enkele gewillige vrienden die met sterretjes om je heen zoeven terwijl jullie stokstijf in elkaars armen staan. Een professionele trouwfotograaf kan dit eenvoudig realiseren!

Tips om je trouwerij voor eeuwig vast te leggen op foto en video.

14. De huwelijkscast

Deze gaat helemaal over houding en karakter. Belangrijke punten voor uw bruidsfeest als ze erin slagen een strak gezicht te houden. Think Royal Family ontmoet blockbuster-filmposter. Ja, het is de A-lijst cast van The Wedding Day, met jou en je wederhelft in de hoofdrol.

15. De platenhoes

Hoe creatief is dit? Zo’n makkelijke opname om te maken – alles wat je nodig hebt is een platenhoes. Jij bepaalt de stijl en wij regelen de juiste trouwfotograaf. Als je geen plaat kunt bemachtigen, waarom probeer je dan niet een tijdschriftomslag? Een simpele prop, met een episch resultaat!

16. Nacht shots

We houden van dit idee voor een trouwfoto! Nacht shots zijn verreweg een geweldig nachtelijk moment om uw zeer speciale dag af te sluiten. Laat al je gasten een sterretje nemen en een tunnel maken waar jij en je partner doorheen kunnen lopen – we beloven je dat de resultaten ongelooflijk zullen zijn!

17. De laatste dans

Je bent bekend met een eerste dans, maar hoe zit het met een laatste dans? Creëer een intiem en privé moment met je partner en sluit je geweldige avond af met een laatste dans van de nacht, alleen met z’n tweeën. Zo bijzonder, en nog romantischer!

18. De afsluiter – Pak een jas

Het is zo belangrijk om herinneringen vast te leggen met je gasten op je trouwdag, en ook plezier met ze te hebben. Een leuk idee van onze beste trouwfotograaf is om tijdens uw avondreceptie bij elke tafel een fotoronde te regelen.

Speel met behulp van je planner of locatie een nummer waarvan je weet dat elke tafel het leuk zou vinden, neem de foto en ga verder. Een ander leuk idee is de ‘pak een jas’-snap!

Laat je gasten de dichtstbijzijnde jas pakken die ze zien en ga even buiten staan voor een snelle foto.

Wat kost een trouwfotograaf?

De kosten voor een trouwfotograaf starten bij €1500 voor een complete dag. Voor de beste trouwfotografen betaal je al snel €3000. Je hebt dan wel echt het neusje van de zalm.

Een andere belangrijk punt is dat het werk van een trouw fotograaf niet stopt na de trouwerij. Het uitzoeken en bewerken van de foto’s duurt al snel een week. Daar zit veel meer tijd in dan dat mensen zich kunnen realiseren.

Over het algemeen maken wij honderden foto’s op een dag die allemaal 1 voor 1 bekeken moeten worden. Wij willen namelijk dat jij alleen de allermooiste trouwfoto’s in je trouwboek krijgt. Om dit voor elkaar te krijgen is een heel team nodig.

Trouwfotograaf inhuren

Het huren van een trouwfotograaf begint bij een kennismakingsgesprek. Vette Foto komt dan bij je langs om eerst te kijken wat je wensen zijn. Een informatief gesprek die voor beide partijen belangrijk is.

Jullie weten of er een klik is en wij willen weten of de wensen haalbaar zijn. Ga je in het buitenland trouwen? Onze fotografen reizen gewoon met je mee!

Wil je is vrijblijvend om de tafel om de mogelijkheden te bespreken? Meldt je dan bij ons aan!

Share This Story, Choose Your Platform!