Modefotograaf

Een modefotograaf is de definitie van levendigheid. Duizenden beroemde modefotografen beïnvloeden alle glitter en glamour. Ze leggen de schoonheid van kleding, mensen en de locaties eromheen vast.

Straks nemen wij 21 trendsetters door die de modefotografiewereld stormenderhand hebben veroverd.

Wil je een modefotograaf inhuren? Vraag dan een offerte aan bij Vette Foto.

Top 10 modefotografen die u moet kennen

Hier zijn onze topkeuzes van beroemde modefotografen om te bekijken. We hebben links opgenomen naar de websites en Instagram-accounts van deze fotografen (als ze die hebben).

1) Kyra Snijders (Vette Foto)

Kyra is in ons team degene die de hele wereld overvliegt om fotoschoots op locatie te doen. Soms is dat voor trouwerijen en regelmatig is dat voor modeshows.

Ze heeft een unieke kijk op fotografie wat zorgt voor geweldige foto’s. Op één of andere manier weet zij altijd van een “gewone” show een spektakel te maken op beeld.

Mocht je haar willen inhuren dan kan dat via het contactformulier.

2) Julia Hetta

De foto’s van Julia Hetta kunnen verward worden met schilderijen van Rembrandt. In tegenstelling tot veel modefotografen van vandaag maakt ze vooral gebruik van natuurlijk licht.

Dit geeft haar modeportretten een ongewone maar toch herkenbare stijl. Hetta noemt zichzelf een romantisch persoon. Dat blijkt uit haar portfolio.

Dit bevat vaak texturen, zacht licht en modellen die eruit zien alsof ze in een alternatief universum leven. De unieke stijl van Hetta is terug te vinden in tijdschriften als de Britse Vogue en merken als Alexander McQueen.

3) Giampaolo Sgura

Giampaolo Sgura is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden in de mode-industrie. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring op zijn naam staan. En hij is zelfverzekerd en innovatief in een branche vol clichés.

Sgura gelooft in authenticiteit. Hij begint nooit aan een shoot zonder zijn team en de kleding die zijn modellen zullen dragen, te leren kennen.

Deze vertrouwdheid als modefotograaf helpt hem visueel aantrekkelijke maar eerlijke foto’s te maken. Hij geeft ook prioriteit aan stijl boven mode.

Volgens hem is dit tijdloos vergeleken met vluchtige trends. Sgura heeft veel beroemdheden gefotografeerd, waaronder Katy Perry en Irina Shayk. Dit kan hem een echte fashion fotograaf.

4) Cass Bird

Cass Bird omarmt diversiteit via haar elegante modefoto’s. Op haar foto’s zijn mannen, vrouwen en kinderen te zien die allemaal lekker in hun vel zitten. Bird heeft ook video’s geproduceerd voor Vogue, Revlon, Dior – en meer!

Dankzij haar verteltechniek kan ze gevoelige, openhartige en kwetsbare foto’s van haar modellen maken. Tot haar cliënten behoren American Eagle, Zara en Calvin Klein. Als modefotografe fotografeert ze bekende acteurs en modellen op zeer verfrissende wijze.

5) David Roemer

David Roemer heeft een eclectische mix van interesses. Ze omvatten psychologie, film, schilderkunst en modefotografie. Met een sterke focus op kleur streeft hij ernaar expressieve portretten te creëren.

De portefeuille van Roemer is net zo eclectisch als zijn interesses. Sommige foto’s zijn creatief overbelicht, terwijl andere perfect belicht zijn. Roemer heeft beroemde acteurs en modellen gefotografeerd, waaronder Barbara Palvin en Jessica Chastain.

6) Lina Tesch

Lina Tesch is een van de populairste modefotografen, zowel online als offline. Alleen al haar ruim 200.000 loyale volgers op Instagram bewijzen dat ze waarde hecht aan kwaliteitsinhoud.

De foto’s van Tesch vallen op omdat ze onbevreesd, dramatisch en krachtig zijn. Haar unieke stijl heeft geleid tot samenwerkingen met Puma, Dior, Swarovski – en meer!

Een andere factor die bijdraagt aan haar aantrekkingskracht is haar eigen liefde voor mode. Modefotograaf Tesch poseert vaak als model voor andere modefotografen, en met succes.

7) Paul Bellaart

Paul Bellaart legt de mensheid op zijn best vast. Zijn portfolio is gevuld met honderden monochrome en gekleurde portretten. Ze zijn allemaal romantisch en expressief. Modefotograaf Bellaart focust op details en sfeer tegelijk.

Sommige foto’s tonen specifieke delen van het menselijk lichaam. Anderen zoomen uit en concentreren zich op intieme momenten gedeeld door vrienden en familie.

Dit alles doet hij terwijl hij de schoonheid van mode benadrukt. Bellaart vindt inspiratie in echte mensen en hun verhalen. Zijn openheid en romantische stijl hebben ervoor gezorgd dat hij met Hermes, Levi’s, Marie Claire en meer heeft kunnen samenwerken.

8) Olivia Malone

Olivia Malone is een bekende naam in de mode-industrie. Op haar foto’s zijn vaak elegante vrouwen te zien, omringd door uitnodigende landschappen. De zachtheid en kracht in het werk van Malone maakt haar tot een uitstekende modefotograaf.

Ze is ook een filmmaker die een aantal beroemde muziekvideo’s heeft gemaakt, waaronder de video ‘We Can’t Stop’ van Miley Cyrus. Daarnaast regisseert deze ervaren modefotogaaf video’s voor andere artiesten.

9) Cole Sprouse

Cole Sprouse, ook bekend als acteur, staat vaak op de covers van tijdschriften en wordt gefotografeerd door de mensen op deze lijst. Maar hij is ook een rijzende modefotograaf in de fotografiewereld.

Zijn foto’s draaien om mode, landschappen en sfeer. Als je door zijn Instagram scrollt, zul je merken dat de meeste van zijn berichten vergezeld gaan van diepgaande verhalen die door hem zijn geschreven.

Sprouse fotografeert vaak zijn beroemde medesterren. Hij werkt met bekende merken als Adidas en maakt foto’s voor tijdschriften.

10) Elizaveta Porodina

Elizaveta Porodina ontdekte fotografie toen ze studeerde voor psycholoog. Dankzij haar zelfbewustzijn werd ze verliefd op haar camera en stopte ze met psychologie. Een van Porodina’s belangrijkste inspiratiebronnen is sciencefiction.

Porodina geeft om empathie en emoties. Haar foto’s zijn levendig, scherp en onmogelijk om niet te analyseren. Sommige kleuren in haar foto’s zijn zo levendig dat het onmogelijk is om ze af te drukken.

Modefotograaf worden?

Het kan best zijn de je graag modefotograaf wilt worden. Mocht dit zo zijn dan kun je bij ons een cursus modefotografie volgen. Daarnaast kun je in onze webshop alles kopen om te starten met fotografie!

Huur een professionele modefotograaf

Bij Vette Foto ben je verzekerd van een modefotograaf met passie voor fashion. Je krijgt modefoto’s die thuis horen in de bladen of online! Contact ons voor meer informatie.