Reclamefotograaf

Wil je een reclamefotograaf inhuren voor je producten of diensten? Bij Vette Foto hebben wij een lijst samengesteld van de beste reclamefotografen wereldwijd.

Daarnaast gaan we je uitleggen op welke manier reclamefotografie werkt en wat je kunt verwachten. Zo krijg je de beste reclame foto’s!

Zoek je een professionele reclame fotograaf? Vraag dan een offerte aan bij Vette Foto! Wij zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het maken van reclamefoto’s!

1) Kyra Snijders

Kyra is degene bij Vette Foto’s al vele foto’s viraal heeft laten gaan. Ze is gigantisch creatief en weet elk product op een unieke manier te presenteren!

Als we kijken naar de afgelopen jaren dan heeft ze met vele grote merken gewerkt. Ze vliegt dan ook over de hele wereld om bedrijven te helpen met hun branding.

Mocht je haar willen inhuren voor een shoot dan kan dat alleen via ons. Zij een vaste freelance fotograaf die wij het hele jaar vol zetten met enorm veel leuke opdrachten.

2. David LaChapelle

Het is een beroemde reclame fotograaf die ervan houdt om origineel en uniek te zijn en zijn aanpak is inmiddels een handelsmerk geworden in de wereld van mode- en commerciële reclamefotografen.

David LaChapelle is een echte Amerikaanse goeroe die duizenden volgers heeft en de trends die hij zet vormen vaak een handleiding voor andere fotografen. Zo heeft hij gewerkt aan reclamecampagneprojecten voor merken die wereldberoemd zijn.

Hij maakt altijd beelden die vol vrijheid, een beetje raar en soms leuk zijn, terwijl ze er altijd uniek en grandioos uitzien.

Werken met zo’n getalenteerde fotograaf is een enorme eer: zijn foto’s kunnen worden gepubliceerd op de pagina’s van wereldwijd bekende tijdschriften als Vogue, Rolling Stone, Vanity Fair, i-D, Vibe, The Face en British GQ.

Deze bekende reclamefotograaf staat ook bekend om het maken van cd-hoezen, waarbij zijn klantenkring de beroemdste sterren omvat, waaronder Elton John, Whitney Houston, Madonna, Macy Gray, No Doubt, Moby en vele anderen. ​

Als u niet bekwaam genoeg bent om beeldbewerking uit te voeren op het niveau van bekende reclamefotografen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Blijf je vaardigheden in een comfortabel tempo verbeteren, terwijl de professionals van Vette Foto ervoor zorgen dat je foto’s er op hun best uitzien.

Ze onderzoeken uw afbeeldingen en voeren alle noodzakelijke aanpassingen uit om een mooie, professionele uitstraling te creëren zonder ze al te veel te bewerken en er kunstmatig uit te laten zien.

3. Ian Abela

Ian is een Franse commerciële fotograaf en digitale retoucher met meer dan 10 jaar ervaring en een meester in product-, mode- en schoonheidsfotografie. De weergave van zijn meesterschap zie je terug in een lange reeks reclamecampagnes die over de hele wereld werden vertoond.

Abela is al sinds zijn kindertijd bezig met fotografie, toen hij zijn klasgenoten vroeg om te poseren voor verschillende creatieve foto’s. Ians creatieve aanpak zorgde er al snel voor dat hij werd opgemerkt door de mode- en make-upindustrie, waardoor hij zijn carrière als fotograaf kon lanceren, waar nu over de hele wereld veel vraag naar is.

Ian Abela is een autodidactische legende die niet alleen foto’s maakt, maar deze ook retoucheert om precies de look te krijgen die hij wil. Dankzij zijn studio in Parijs en eersteklas apparatuur heeft deze Franse reclamefotograaf alles wat hij nodig heeft om elke stap van een commercieel fotografieproject uit te voeren, ongeacht met welk merk hij werkt.

4. Bruno Bisang

Bruno bracht zijn vroege jaren door in Ascona, een prachtige kleine stad in Zwitserland. Toen hij 19 werd, schreef Bisang zich in aan de School of Applied Arts for Photography in Zürich en ontving later een fotografiebeurs. ​

Na 1979 bood Bruno zijn diensten voornamelijk aan als freelance fotograaf in Zürich, Milaan en München. Tegenwoordig ontvangt Bisang bestellingen van wereldwijd bekende merken in Milaan, New York, Zürich en Parijs.

De werken van deze reclamefotograaf zijn te vinden in diverse galeries en musea zoals de Little Black Gallery. De foto’s van Bruno worden ook verkocht op veilingen, waarbij eerdere verkopen variëren van € 368 tot € 11.370, afhankelijk van het formaat en medium van de afbeelding. Je kunt ook door hem website foto’s laten maken om je brand een boost te geven!

5. Erik Almas

Erik Almas is een van de beroemdste reclamefotografen ter wereld. Geboren en getogen in Noorwegen, verhuisde hij uiteindelijk naar de VS om fotografie onder de knie te krijgen.

Een van de raarste feiten over Erik is dat hij als kind geen passie voor fotografie of kunst had en dat zijn beslissing om een carrière in de fotografie te beginnen en naar de Verenigde Staten te verhuizen nogal spontaan was.

Deze fotomanipulatie kunstenaar studeerde in 1999 af aan de Academie voor Kunsten en begon alles wat hij van zijn professoren leerde te gebruiken om adembenemende beelden te creëren.

Almas werkt voornamelijk in de reclame-, lifestyle-, landschaps-, mode- en beeldende kunstfotografiegenres. Erik woont momenteel in San Francisco, maar staat open om overal naartoe te reizen als het project interessant genoeg is.

Hij heeft een reeks prestigieuze prijzen ontvangen voor zijn fotografie en is een van de eerste reclamefotografen waar veel merken aan denken bij het plannen van een nieuwe campagne.

6. Tim Tadder

Tim is een wereldwijd gerenommeerde fotograaf die wordt gewaardeerd om zijn creatieve aanpak en conceptuele visie. Tadder is zelfs te vinden op de lijst van de 200 beste fotografen ter wereld die is samengesteld door het populaire Lurzer Archive Magazine.

In 2015 vergemakkelijkte Epson, de leider van de fotoprintindustrie, de status van Tim als een van de beroemdste reclamefotografen door een tv-advertentie te maken waarin zowel Tadder als zijn werk te zien waren en die over de hele wereld werd uitgezonden.

Tadder werd een fervent fotografiefanaat sinds hij als kind voor het eerst de donkere kamer van zijn vader bezocht.

Hij werkt voornamelijk samen met sport- en drankmerken, omdat op zijn foto’s prominent atleten en individuen te zien zijn die het toppunt van uithoudingsvermogen en fitness vertegenwoordigen.

7. Rob Grimm

Rob Grimm is een gerenommeerd commerciële reclamefotograaf en docent. Het overgrote deel van zijn werk is gericht op fotografie van eten en drinken, waarbij Rob vooral geïnteresseerd is in het werken met glas en vloeistoffen.

De unieke, gedurfde stijl van Grimm is voortdurend in trek bij wereldwijde merken die allerlei soorten drankjes en etenswaren produceren.

Deze ondernemer heeft ervaring met het runnen van full-service studio’s in Chicago en St. Louis en biedt een uniek inzicht in commerciële fotografie.

In 2014 was Rob een van de oprichters van PRO EDU, een educatieve organisatie die fotografie tutorials maakt voor alle populaire genres. ​

Tijdens zijn verblijf bij PRO EDU produceerde Grimm professionele instructievideo’s die zowel zijn kennis als de geheimen en trucs bevatten die door gerenommeerde fotografen van over de hele wereld worden gebruikt.

Begin 2020 verliet Rob de organisatie en ging hij weer bestellingen aannemen van populaire merken die geïnteresseerd waren in zijn diensten als productfotograaf.

8. Dimitri Daniloff

Sinds zijn vader beeldhouwer was, heeft Dimitri vanaf zeer jonge leeftijd een lichaamsbewustzijn ontwikkeld, dat uiteindelijk is uitgegroeid tot een fascinatie voor textuur en materialiteit.

Opgewonden door alle kansen die voor hem opdoken, begon Daniloff te experimenteren met 4×6 camera’s voordat hij zich geleidelijk in de digitale kunst stortte. ​

Tegenwoordig maakt Dimitri lifestylefotografie met zowel rauwe elementen als echte onderwerpen, terwijl hij zoekt naar de perfecte balans tussen realisme en fictie. Om zijn doel te bereiken vertrouwt Daniloff op ideeën voor fotomanipulatie en Photoshop.

Het werk dat Dimitri voor PlayStation heeft gedaan, is een prachtige weergave van zijn stijl: gedeconstrueerde lichamen die tegen elkaar botsen en de grenzen van de mensheid in twijfel trekken.

Een ander belangrijk carrière punt dat de populariteit van Daniloff een boost gaf, was zijn werk met Daft Punk. Bij het maken van het Virtual Girl-project in 2008 voegde Dimitri 3D-creaties samen met zijn foto’s, waardoor een unieke versie van een augment mens ontstond.

Enkele jaren later verlegde de fotograaf zijn focus naar fotogrammetrie, waarbij het gaat om het meten van een fysieke ruimte en later het gebruik van software om een 3D-model met meerdere gezichtspunten te creëren.

Dankzij de toevoeging van deze techniek is Daniloff erin geslaagd de virtuele wereld in de echte te injecteren.

8. Tim Hawley

Tim is erin geslaagd een niche te creëren voor zijn diensten in de reclamefotografie-industrie. Hawley blinkt uit in het afhandelen van elke stap van een project, terwijl hij zijn vaardigheden en creativiteit maximaal benut.

De composities die hij maakt gaan vaak over futuristische, alternatieve realiteiten die de kijker uitnodigen om een product in een nieuw, onconventioneel licht te zien.

Tim heeft met een lange lijst populaire merken gewerkt en ook samengewerkt met grote reclamebureaus.

Hawley blinkt uit in het benutten van de gelegenheid wanneer hij wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen van influencers en trendsetters.

Hij neemt als reclamefotograaf het aangereikte concept en implementeert het op de meest creatieve, boeiende manier mogelijk.

Enkele van de meest opmerkelijke organisaties waarmee Tim heeft samengewerkt, zijn onder meer Communication Arts, American Photography, American Aperture Awards, International Photography Awards, International Kontinent Awards, enz.

1o. Sharad Haksar

Haksar is een van de beroemdste commerciële fotografen die voornamelijk werkt in de stilleven-, reclame-, mode- en reisgenres. Hij richtte het bedrijf OneEyeland op en heeft meer dan 200 prijzen van verschillende prestigeniveaus weten te winnen.

Het platform herbergt ruim 83.000 geregistreerde gebruikers en ontvangt ruim 8,5 miljoen bezoeken per jaar. ​

Sharad is de enige fotograaf uit Azië die 21 eervolle vermeldingen, 2 keer brons, zilver en goud heeft gekregen bij de International Photography Awards.

Ook kreeg hij de Zilveren Leeuw in Cannes, werd hij genomineerd bij de D&AD en ontving hij de titel van Fotograaf van het Jaar in India. Hij maakt deel uit van de lijst van 200 beste fotografen ter wereld van Luerzer’s Archive en heeft nog vele andere onderscheidingen.

Haksar doet het grootste deel van zijn werk vanuit de Eye-Light Pictures Studio in Chennai. Als hij niet bezig is met het maken van verbluffende fotografie, werkt Sharad in een reclamewinkel – 1pointsize.

Reclame foto’s laten maken

Om je bedrijf te laten opvallen heb je een professionele reclamefotograaf nodig. Boek deze via Vette Foto! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Share This Story, Choose Your Platform!