Wegwerpcamera

Hoe gebruik je een wegwerpcamera voor het beste resultaat? Lees onze tips en bestel je nieuwe wegwerp camera in onze webshop!

Wegwerpcamera’s zijn een geweldige manier om beelden vast te leggen. Ze hebben een prachtige korrel en unieke kwaliteit die niet kan worden geëvenaard door de huidige digitale camera’s.

Hoewel ze Instagramwaardige foto’s kunnen maken, zijn er enkele dingen die je over ze moet weten voordat je je volgende rol wegklikt.

Hier zijn 8 tips waarmee u de kwaliteit van uw opnamen enorm kunt verbeteren en veelvoorkomende fouten kunt voorkomen.

1. Let op je vinger

Het is zo gemakkelijk om de lens van uw camera af te dekken. Omdat wegwerpcamera’s een aparte zoeker en lens hebben, zie je niet dat je vinger de lens bedekt.

U komt erachter wanneer u uw bewerkte beelden ophaalt in het lab. Sommige afbeeldingen hebben een vreemd, wazig artefact dat de helft of het grootste deel van uw frame blokkeert.

2. Gebruik de flitser als u zich in een kamer of ’s nachts buiten in het donker bevindt

Het niet gebruiken van de flitser is de meest voorkomende fout die fotografen maken. Als het om film gaat, is het altijd beter om de kant van overbelichting te kiezen. Meer licht is beter dan niet genoeg.

Het laboratorium kan altijd meer uit een overbelichte opname halen dan uit een onderbelichte opname. Als u niet genoeg licht op uw film krijgt, dan worden de foto’s van een wegwerpcamera donker en te korrelig.

3. Zorg ervoor dat uw flitser volledig is opgeladen voordat u deze gebruikt

Druk op de knop met het bliksemsymbool of schuif bij andere modellen de flitsknop omhoog. U hoort een hoog geluid terwijl de flitser oplaadt.

Na ongeveer 5 seconden gaat een klein rood lampje bovenop de camera branden en wordt aangegeven dat uw flitser gereed is.

Druk op de knop met het bliksemsymbool of schuif bij andere modellen de flitsknop omhoog. U hoort een hoog geluid terwijl de flitser oplaadt.

Na ongeveer 5 seconden gaat een klein rood lampje bovenop de camera branden en wordt aangegeven dat uw flitser gereed is.

4. Gebruik de flitser niet voor spiegel-selfies

Je hete pose zal terugkomen met een fel wit licht dat alles rondom de verblindende flits naar buiten laat komen.

Als je een spiegel-selfie maakt, doe er dan alles aan om meer licht in de kamer te brengen. Doe alle lichten aan en open de jaloezieën.

5. Vergeet niet om de film na je laatste opname in de camera door te laten lopen

Zo staat je camera altijd klaar om te fotograferen als dat perfecte moment zich aandient. Er is niets zo frustrerend als het verliezen van die perfecte opname als je snel je camera tevoorschijn haalt en de sluiter niet klikt.

Je film zet je vooruit door met je duim het scrollwiel naar rechts te draaien. Zorg ervoor dat u het wiel draait totdat het niet meer beweegt. Je camera maakt pas een foto als je dit doet.

Het enige nadeel is de mogelijkheid dat je per ongeluk een opname maakt als je camera in je tas botst. Als je ruw bent met je spullen, wil je dit heroverwegen. ​

6. Houd afstand

Omdat wegwerpcamera’s vaste lenzen gebruiken, moet je je foto’s kadreren door op een ideale afstand van je onderwerpen te gaan staan. De sweetspot ligt tussen de 4 en 15 voet. Dit is ook cruciaal als je ’s nachts fotografeert.

Als u te ver weg bent van uw onderwerpen, kan het licht van de flitser ze niet bereiken. Je kunt ook kiezen voor een echte camera. Deze hebben wij nu in de aanbieding!

7. Controleer hoeveel frames je nog hebt

De meeste wegwerpcamera’s worden geleverd met 27 opnamen. Althans, dat is als je een wegwerpcamera koopt bij de Hema, Kruidvat, Action of de Blokker. Wij hebben ze ook van 100 opnames!

Om te zien hoeveel foto’s u kunt maken, kijkt u naar de bovenkant van de camera, naast de ontspanknop. Je ziet een kleine wijzerplaat met een nummer. Dit getal geeft aan hoeveel frames je nog hebt.

8. Laat uw film ontwikkelen in een gerenommeerd laboratorium

Je wilt je herinneringen aan niemand toevertrouwen. Apotheken zijn geen goede plek om uw film in te leveren. Ze duren meestal lang en de kwaliteit is over het algemeen ondermaats.

Een goed laboratorium gebruikt verse chemicaliën van hoge kwaliteit en betrouwbare apparatuur om uw film op de juiste manier te verwerken en de meest nauwkeurige kleur te verkrijgen.

Ook zullen zij ervaren technici in dienst hebben die oog hebben voor kleur. In tegenstelling tot digitale camera’s corrigeren wegwerpcamera’s niet automatisch de kleuren en passen ze de belichting niet aan.

Als u afbeeldingen met uw iPhone hebt gemaakt, heeft u waarschijnlijk een app gebruikt om de kleuren en belichting aan te passen om uw afbeeldingen presentabel te maken. Een filmcamera heeft deze mogelijkheid niet.

Wil je een wegwerpcamera kopen van hoge kwaliteit? Betaal dan de laagste prijs bij Vette Foto! Ga naar de webshop en bestel er één.

Share This Story, Choose Your Platform!