Instagram fotograaf

Zoek je een instagram fotograaf om je profiel op te laten vallen? Bij Vette Foto hebben wij de beste freelance fotograven. Zowel in Nederland als in het buitenland!

In ons blog gaan we uitleggen wat wij voor je kunnen betekenen en wie de beste Insta fotograaf van dit moment is. Vraag een offerte aan voor meer info en prijzen!

8 Gouden Foto Tips voor Instagram

Met een aantekening van de beste Instagram fotografen hebben we heinde en verre gezocht naar fotografen die bereid waren hun iPhone fotografiegeheimen te delen.

We zijn blij om deze tips voor mobiele fotografie te delen met mensen die hun wereld met de camera’s in hun handen hebben vastgelegd. Veeg je iPhone camera open en volg mee!

1) Uitlijnen met het raster

Gebruik het raster op uw iPhone (instellingen > camera > raster > schakel het in) om de verticale lijnen van binnenmuren uit te lijnen met de verticale lijnen van de camera.

Probeer te denken als een architect! Alles is ingedeeld in een recht, nauwkeurig en parallel raster, dus als het overeenkomt, wordt uw foto uitgelijnd. Dit doet een lifestyle fotograaf namelijk ook!

2) Details weergeven

Ik zorg ervoor dat ik op details let. Omdat we allemaal voortdurend op onze iPhones klikken, voelt het minder belangrijk om tijd te besteden aan het maken van een foto. De realiteit is precies het tegenovergestelde.

Opmerken hoe vlak de horizon is, hoe het licht op uw onderwerp valt of hoe het beeld wordt gekadreerd, is een groot probleem. De kleinste details zorgen ervoor dat een telefoonfoto van goed naar geweldig gaat. Zoek altijd naar dat kleine beetje!

3) Creëer ruimte

Kadreer uw onderwerp zo dat u lege ruimte in de foto creëert. Dit zorgt voor evenwicht en harmonie, en geeft uw ogen de ruimte om zich op het onderwerp te concentreren.

Als je problemen hebt met het creëren van ruimte, onthoud dan de regel van derden (oefen door je onderwerp op 1/3 van de foto te houden en de lege ruimte op de rest). Less is more is absoluut de gouden regel! Zo maak je een glamour foto.

4) Hoeken toevoegen

Een van mijn favoriete aspecten van iPhone fotografie is hoe gemakkelijk het is om verschillende lichtsituaties en hoeken vast te leggen. Gebruik je camera om vele perspectieven te verkennen, zoals boven je hoofd, rechtdoor, dichtbij en ver weg.

Als je binnen fotografeert, probeer dan een plekje in de zon, een donkere hoek of een plek bij het raam te vinden en kijk welk licht je onderwerp het beste laat zien en het gevoel creëert dat je in je beeld wilt overbrengen. ​

5) Zoek naar lagen

Het opnemen van lagen is de gemakkelijkste manier om diepte in uw foto’s te brengen. De snelste manier om dit te bereiken is door een element op de voorgrond te plaatsen dat contrasteert met de achtergrond.

Tik op het helderste deel van uw afbeelding om uw telefoon te dwingen de automatische belichting naar een lager niveau te resetten. Dit zal leiden tot meer balans tussen je lagen.

Zodra je de juiste instelling hebt gevonden, maak je de foto en breng je deze naar een bewerkingsapp om de schaduwen en hooglichten op te ruimen.

6) Geduld

Neem de tijd: als u opnamen maakt met uw iPhone. Wees dan niet bang om op het juiste moment te wachten. Ik wacht graag tot een voorbijganger of auto het toneel oversteekt voor een meer dynamische foto.

Het gebruik van de burst-modus (door de ontspanknop voortdurend ingedrukt te houden) zorgt ervoor dat u de perfecte foto maakt.

7) Klik om te expose

Ik probeer momenten vast te leggen die niet alleen een goede compositie hebben, maar ook een goede belichting. Ik probeer de juiste belichting te krijgen door met de focus te spelen. Dit doe ik door op verschillende punten van de opname te tikken om te zien hoe dit de belichting van bepaalde delen beïnvloedt.

Het is altijd beter om een donkerder beeld te corrigeren met een bewerkingsapp dan het te overbelichten en een opname te maken die is verbrand.

8) Vorm met schaduwen

Als ik een foto maak, zoek ik vaak naar interessante vormen die door schaduwen worden gemaakt. Het contrast tussen licht en donker voegt dimensie en rijkdom toe aan foto’s. Train je oog om schaduwen te volgen (let op de leidende lijnen!), en je foto’s zullen opvallen.

Ontdek hoe je foto’s voor je website kan laten maken die Instagram waardig zijn!

Instagram fotograaf inhuren

Heb je een Instagram fotograaf nodig? Dan garanderen wij je de mooiste foto’s die viraal kunnen gaan. Meldt je bij ons aan voor meer informatie.