Glamour fotograaf

Wat doet een glamour fotograaf? Hij helpt je om te shinen! Hij zorgt voor unieke foto’s op speciale gelegenheden. Wil je dat ook? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Wat is glamour fotografie?

Glamourfotografie richt zich op de schoonheid van de persoon op de foto. Hoewel het een op zichzelf staand genre is, kan die focus op schoonheid ook werk in andere genres inspireren. Bijvoorbeeld portretfotosessies of fashionshoots.

Glamour fotografen worden vaak niet goed begrepen. Het is een genre dat seksuele aantrekkingskracht kan vieren. Hierdoor worden sommige fotografen soms ongerust. Maar wij van Vette Foto niet!

Niet alle meesterfotografen zijn het eens over wat onder glamourfotografie valt. In de meest geaccepteerde definitie is glamour fotografie die zich richt op schoonheid en charme. Dit is anders dan modefotografie.

Dit veld kan vaak hetzelfde aanvoelen wat betreft poseren en belichting. Bij een glamourshoot gaat het niet om de kleding. Glamoursets gaan ook niet over de rekwisieten of locatie. Deze kunnen belangrijk zijn, ja, maar minder dan bij een modeshoot.

Glamourshots richten zich op fysieke schoonheid. Fotografen brengen verschillende aspecten samen. Dit is om die etherische sprookjesschoonheid te benadrukken. Van de kledingkast en make-up tot de verlichting en de nabewerking.

Alle verschillende elementen werken samen om de schoonheid van het onderwerp te vieren. Voor velen gaat glamourfotografie over het geven van zelfvertrouwen aan vrouwen. En om ervoor te zorgen dat alle vrouwen zich mooi voelen.

Voor fotografen is glamourfotografie een portretsessie

Maar wel eentje die de schoonheid van het onderwerp maximaliseert. Het is een portretsessie waarbij make-up, kledingkeuzes en verfijnde poses betrokken kunnen zijn. Anderen definiëren glamourfotografie als iets sensueler.

Dit soort afbeeldingen vieren nog steeds schoonheid, maar op een meer flirterige manier. Deze glamourfoto’s benadrukken de aantrekkingskracht. Maar glamour fotografen kunnen dat doen met poseren en licht. Niet alleen kledingkast. Dat betekent niet dat het model altijd onthullende kleding draagt.

Is boudoirfotografie glamourfotografie?

Glamourkleding varieert van gekleed tot bijna naakt. Een boudoirshoot is een subgenre van glamourfotografie. Boudoir viert ook schoonheid, maar op een meer voor de hand liggende seksuele manier. Onderwerpen in boudoirfotografie dragen vaak lingerie.

En zoals de naam al doet vermoeden, vindt het plaats in een slaapkamer of op een andere privélocatie. Deze shoots – en glamour trouwens – gaan niet over het creëren van een reactie van de kijker.

Boudoir kan ervoor zorgen dat vrouwen zich zelfverzekerder voelen in hun vel. Nieuwe bruiden schenken hun echtgenoten bijvoorbeeld vaak boudoirafbeeldingen.

Glamour vind onze glamour fotograaf veel kenmerken hebben van boudoirfotografie. Hoewel alle boudoir een vorm van glamour is, is niet alle glamour boudoir. Dit betekent dat je glamour kunt fotograferen zonder een lingeriegarderobe te gebruiken.

6 tips voor succesvolle glamourfoto’s

Glamourfotografie brengt verschillende elementen samen vind de beste glamour fotograaf van Nederland. Geert Vega verbindt ze samen in een beeld dat schoonheid viert.

Dit fotografiegebied kent veel variatie. Er zijn verschillende dingen waar glamourfotografen rekening mee houden als ze een beeld creëren.

1) Wat te doen vóór de shoot

Glamourfotografie brengt verschillende elementen samen tot een samenhangend beeld. Voor die samenhang is planning nodig. Voordat u aan de slag gaat met rekwisieten, locatie, kleding en fotografie: definieer de doelen van de afbeelding.

Voor welke look ga jij? Welk soort schoonheid hoop je te benadrukken? Waar is de klant naar op zoek? Nadat u uw doelen heeft geïdentificeerd, kiest u de locatie, de verlichting, de pose en de rekwisieten.

Je hebt als glamour fotograaf meer om mee te werken om die look te creëren. Glamourfotografie is geen cookie cutter-formule.

Door vanaf het begin uw doelen en de uitstraling waar u voor gaat te definiëren, kunt u het hele proces doorlopen. Dat helpt je artistieke visie over te brengen. Precies naast de schoonheid van de opname.

2) Waarom kleding en make-up belangrijk zijn

Glamourfotografie is geen modefotografie. Maar dat betekent niet dat kleding niet belangrijk is. Kleding staat niet centraal, en de kledingkast hoeft niet van een bekende merkontwerper te zijn.

De kleding moet de glamour fotograaf helpen de schoonheid van het model te benadrukken. Bij glamour zal de freeance fotograaf meer met de kledingkast werken dan een portretfotograaf.

Het is belangrijk om kleding te kiezen die rondingen benadrukt in plaats van ze te verbergen. De kledingkast moet flatteren zonder te los of te knus te zijn. Dat is echter geen vaste regel. Sommige boudoirs verbergen zich bijvoorbeeld genoeg om te plagen met een los ‘boyfriend’-shirt.

De nadruk ligt op de persoon en niet op de kleding. De kledingkast mag ook niet te veel afleiden. Effen kleuren hebben de voorkeur. Eventuele patronen moeten minimaal zijn, niet druk of afleidend.

Hoge hakken zijn ook vaak een favoriet onder glamourfotografen. Dit komt door de manier waarop de gebogen voet de rondingen in de kuiten en dijen benadrukt. Glamourfotografen werken ook vaak samen met een visagiste om de juiste look te bereiken.

Of je nu gaat voor jaren 50 glamour met opvallende rode lippenstift of een naturel look. Goed uitgevoerde make-up en nagels kunnen een grote rol spelen in het eindresultaat.

3) Kan een glamour fotograaf op elke locatie glamourfoto’s maken?

Van een geheel witte fotostudio tot een oud verlaten gebouw. Glamourfotografen zijn niet beperkt in locatiekeuzes. U kunt uw eigen studio voor glamourfoto’s hebben. Of je kunt een studio huren voor lokale glamourfoto’s.

Maak uw fotoshoot zelfs buiten. Deskundige glamourfotografen zorgen ervoor dat de locatie met de kleding werkt. Ook het licht en al het andere om een samenhangende uitstraling te creëren.

Als je een glamourfotograaf bent en in een oud pakhuis werkt, passen gescheurde spijkerbroeken als onderdeel van de garderobe. Of glamourfotografen kunnen proberen de schoonheid van het model naar voren te brengen door juxtapositie.

Een model in een elegante avondjurk plaatsen in datzelfde verlaten pakhuis. Dit is een voorbeeld van het naast elkaar plaatsen van de locatie en de kledingkast.

4) Welke belichtingsinstellingen u moet gebruiken voor glamour foto’s

Bij elk fotografiegenre is verlichting belangrijk. In glamour werkt verlichting om de schoonheid te benadrukken en onvolkomenheden te verbergen. Glamourverlichting kan moeilijk zijn met diepe schaduwen. Of zacht met geleidelijke overgangen naar de schaduwen.

Hollywood-glamour uit de jaren vijftig maakte bijvoorbeeld gebruik van hard licht met spotlights. Maar veel boudoirartiesten gebruiken zacht raamlicht. De positie van het licht is een van de meest essentiële aspecten voor een professionele glamour fotograaf.

Bovenop het model geplaatst en naar beneden gericht, zal het licht de jukbeenderen helpen benadrukken. Dit beeldhouwt het gezicht. Samen met de jukbeenderen kan het juiste licht de kinlijn accentueren en de nek verlengen.

Licht kan ervoor zorgen dat het model uit het tafereel lijkt te springen en de aandacht trekt om de schoonheid te benadrukken. ​Ontdek hier de beste camera instellingen om te gebruiken.

5) Waarom poseren essentieel is voor goede glamourfotografie

De focus van glamourfotografie op schoonheid maakt poseren essentieel. Het genre viert het menselijk lichaam en poseren is de sleutel tot die focus. Poseren voor een glamourfotograaf helpt de aandacht naar schoonheid te trekken en weg te blijven van gebreken.

Glamour poseren viert vaak rondingen. Een glamourpose begint door weg te komen van die platvoetige houding. Door het gewicht naar één voet te verplaatsen, begint die curve vanaf de grond naar boven. Je kunt hiervoor verschillende trucs gebruiken, van het uitklappen van een knie tot het naar voren stappen.

Let op de plaatsing van de handen, schouders en de kin. Deze werken samen om een pose te creëren die de schoonheid van het model benadrukt. Het buigen van de rug kan in sommige houdingen ook rondingen benadrukken.

Als ze met professionele modellen werken, hebben ze al poseerervaring. Maar de glamour fotograaf moet ook het poseren goed kunnen gebruiken. Ten eerste om de positie van het onderwerp te verwoorden om die schoonheid te benadrukken.

Glamour richt zich meer op het lichaam dan op de expressie van portretten. Maar de uitdrukking is nog steeds essentieel. Of dat nu een terughoudende glimlach, gespleten lippen of een intense blik is. Probeer een authentieke expressie te creëren die past bij het algemene gevoel van de opname.

6) Glamourfotografie nabewerken

De meeste glamourafbeeldingen moeten worden geretoucheerd, maar niet airbrushen. Glamourfotografie viert schoonheid. Fotografen moeten ervoor zorgen dat ze de grens van schoonheid naar plastic niet overschrijden.

Door met een visagiste te werken, blijft de nabewerking tot een minimum beperkt. Wanneer u de huid retoucheert, zorg er dan voor dat u oneffenheden verwijdert. Dit gebeurt zonder de gehele huidtextuur te verwijderen.

Glamour editors richten zich ook vaak op de ogen. Gebruik bewerkingstools om de kleur naar voren te brengen, terwijl branden de wimpers naar voren kan brengen.

Glamour fotograaf inhuren

Glamourfotografie benadrukt schoonheid – soms sensueel, soms tactvol. Glamourshots kunnen geparodieerd of controversieel zijn. Maar als het goed wordt gedaan, is glamour een fotografiestijl die schoonheid waardeert.

En welke glamour fotograaf waardeert schoonheid niet? Als je geïnteresseerd bent in onze diensten kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Share This Story, Choose Your Platform!