Stripbox

Als je nog nooit een stripbox lamp voor portretten hebt gebruikt, mis je… Het mooie van de stripbox verlichting is dat deze het hele lichaam van het model tegelijkertijd verlicht met hetzelfde licht.

Het resultaat daarvan is, zoals je hierboven kunt zien, een prachtig belicht portret met overal gelijkmatige belichting. De vraag is: hoe beheers je de kunst van stripboxverlichting? Vette Foto legt het je uit.

Wil je verlichting kopen voor fotografie? Ga naar onze webshop!

5 manieren om een stripbox te gebruiken

Ik ben dol op mijn stripboxen. Mijn go-to’s zijn de Profoto D2-lijn en de Profoto 1×6 RFI-stripboxen met rasters. Je kunt ze gebruiken om prachtig gericht licht te creëren dat zich richt op drama.

En wie houdt er niet van een uitstekende dramatische foto? Ik gebruik deze lichtmodificatoren voor mijn zwangerschaps-, fitness- en boudoircliënten, vanwege de controle en impact die ze hebben bij het vormgeven van licht.

Tips voor het fotograferen van lichamen

  1. Veel water drinken geeft de huid een soepele en aangename glans.
  2. Gebruik losse kleding om afdruklijnen van ondergoed, sokken, beha’s, broeken, enz. te voorkomen.
  3. Kokosolie of babyolie (ongeparfumeerd) geven de huid een subtiele glans.
  4. Om een workout/zweetlook te creëren, wrijf je olie op de huid en spuit je er vervolgens water overheen voor een kraleneffect.
  5. Wees geen engerd: dit geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke fotografen. Je fotografeert mensen in een kwetsbare toestand, geheel naakt of gedeeltelijk gekleed. Niemand wil zich geobjectiveerd of ongemakkelijk voelen. ​

Mijn typische camera instellingen gebruikt: tussen f/9 en f/14, ISO 100, met sluitertijd 1/160. Het licht is meestal op 3/4 vermogen. Gebruikte camera: Sony a9 Gebruikte lenzen: Sony 85 mm 1.8 (het merendeel van de tijd) en Sony Zeiss 35 mm 1.4 Een tip voor beginners: door het instellicht op uw flitser te gebruiken, kunt u de richting van het licht zien.

1. Bodyscape (1 licht)

De klassieke, sexy, aantrekkelijke bodyscape: mijn klanten komen naar mij toe voor deze foto’s omdat ze aantrekkelijk en sensueel zijn zonder openlijk seksueel te zijn. Voor deze set heeft u een bed of tafel nodig waar uw cliënt op kan liggen. Ik laat ze altijd op hun buik gaan liggen, met hun haar naar voren en van hun rug getrokken.

Ze moeten zo dicht mogelijk bij de rand van het bed liggen, zodat het licht slechts een handbreedte van hen verwijderd is. Ik heb het licht een paar centimeter boven hun achterwerk geplaatst en iets naar beneden gebogen, zodat ik ruimte heb om de softbox in de post te photoshoppen.

Ik gebruik een gewone lichtstandaard, waarbij ik een zwart bord of een pop-upachtergrond voor de standaard plaats om een puur zwarte achtergrond te creëren.

Creëer schaduwen

Vervolgens vraag ik de proefpersoon om zijn schouderbladen te bewegen om mooie schaduwen te creëren, maar ook om zijn achterwerk in de lucht te duwen en naar de camera te kantelen.

Mijn trainer zegt altijd dat ik, als ik mijn schouders train, mijn schouderbladen achterin naar elkaar toe moet brengen, alsof ik er een potlood tussen ga knijpen. Door uw klant op deze manier aanwijzingen te geven, kunnen ze visualiseren wat u wilt dat ze doen.

Nadat ik hun rug heb gefotografeerd, vraag ik ze om zich om te draaien (ik draai me om om ze privacy te geven). Vervolgens vraag ik ze om de knie te buigen die het dichtst bij mij is, om de onderwereld wat meer privé te houden. ​

Voor dames die liever niet hebben dat hun tepels zichtbaar zijn, vraag ik hen om hun handen op hun borst te leggen, waarbij de tepels hun polsen raken. Door hun polsen over hun borst te plaatsen, krijgen ze privacy en kunnen ze nog steeds die prachtige buikfoto’s maken.

Een uitstekende aanwijzing voor wanneer je de buik fotografeert, is door ze te vragen diep in te ademen of door ze te vragen hun buik naar binnen en omhoog te trekken (dit brengt de ribben naar voren en creëert prachtige schaduwen).

Maak een volledige opname van het midden van de dij tot aan de nek en maak vervolgens detailfoto’s van de buikspieren, armen, borst, sleutelbeen, nek en gezicht. ​

2. De spiegel (1 licht)

Het gebruik van een spiegel op de achtergrond gaat over het toevoegen van dimensie. Door een reflectie te creëren, voegt u ook meer interesse toe aan de foto. Plaats het licht achter en iets opzij van het onderwerp om het licht over het lichaam te laten glijden.

Laat ze hun kont naar achteren duwen en naar je toe draaien, zodat je een hoogtepunt aan beide kanten van de billen ziet.

Vraag hen om hun gewicht op het been te plaatsen dat zich het dichtst bij de camera bevindt, zodat hun achterwerk groter lijkt. Laat ze dan het gewicht verwisselen. Laat ze ook hun kin naar het plafond kantelen, zodat hun haar er langer uitziet.

3. Staand (1 licht)

Het idee hier is hetzelfde als bij de spiegel, maar nu concentreren we ons alleen op het onderwerp. Fotografeer hun zijkant, rug, buik, borst, sleutelbeen en schouders. Laat ze naar u toe kijken en dan van u af. Vraag ze om hun positie te veranderen om je andere vormen te geven.

Deze stripbox methode is ideaal voor cliënten die:

  • Zwanger bent en een kunstnaakt wilt doen (zwangere buiken zien er het beste uit als moeder staat).
  • Willen pronken met hun lange, prachtige haar zijn op zoek naar fitnessfoto’s zijn op zoek naar boudoirfoto’s.

4. Staand (2 lampen) ​

Laten we dit één variëteit noemen. Hier zijn enkele combinaties die u kunt maken met twee gerasterde stripboxen: Een lamp aan weerszijden van uw onderwerp, verlicht vanaf de achterkant in een hoek van 45 graden ten opzichte van de cliënt Eén lamp gericht op uw klant van voren en één van achteren.

5. Staand (2 lampen, versie #2)

Plaats de andere stripbox erachter en onder een hoek van 45 graden naar hen toe om een randlicht na te bootsen. Ik heb geen lichtdiagrammen gegeven, omdat stijl zoveel te maken heeft met het aanpassen van het licht aan datgene waar je specifiek van houdt. Beperk jezelf ook niet tot twee stripboxen.

Een octa, een grote softbox of een grote paraplu om te vullen met twee stripdozen kunnen er allemaal fantastisch uitzien. Je kunt kleinere stripdozen gebruiken, maar er valt veel meer licht af, en het geeft je misschien niet hetzelfde gevoel als je ze gebruikt met een staand onderwerp.

Breng deze technieken in de praktijk en u voegt variatie toe aan uw werk en creëert prachtige, tijdloze kunst voor uw klanten. Sinds ik de bodyscapes aan mijn bedrijf heb toegevoegd, is mijn omzet met 35 procent gestegen, waarbij steeds meer klanten muurkunst kopen.

Koop al je camera materialen bij Vette Foto

Wil je gaan beginnen met fotografie? Of wil je het professioneler aanpakken? Bestel dan al je materialen met hoge korting bij Vette Foto!

Share This Story, Choose Your Platform!