Runway fotografie

Wil je alles weten over runway fotografie? Deze week is het modeweek in Nederland. Heb je je ooit afgevraagd wat er nodig is om een aantal van die geweldige foto’s te maken van modellen die over de catwalk lopen?

Nadat we met een aantal van onze leden hebben gesproken die dit regelmatig doen, volgen hier 5 tips om tijdens de fashion week te gebruiken!

Wil je beginnen met fotografie? Koop dan alles wat je nodig hebt in onze webshop! Zoek je een professionele fotograaf? Ook die kun je inhuren bij Vettefoto.nl!

1. Locatie

Ga er vroeg heen en bepaal uw positie. Er zijn veel fotografen die strijden om dezelfde foto als jij, dus het is het beste om alles op orde te hebben en vroeg te arriveren.

Zorg ervoor dat je alle hindernissen hebt genomen en toestemming hebt gekregen van de organisatoren. Dit zijn een aantal tips van onze runway fotograaf.

2. Witbalans

Je krijgt te maken met veel verschillende lichtsituaties. Witbalans is cruciaal als je modeshows fotografeert. U wilt er zeker van zijn dat u de kleuren correct krijgt. Voer vooraf enkele tests uit en controleer uw histogram.

Probeer uw witbalans vooraf in te stellen voor de meest nauwkeurige kleur.

Weet u niet zeker hoe u uw witbalans moet instellen? Lees ons artikel dat we een paar maanden geleden hebben gemaakt over het verkrijgen van de beste witbalans voor uw afbeelding. ​

3. Portret versus. Landschap

Het gaat om de mode, laten we dat niet vergeten. Maak het grootste deel van uw foto’s verticaal en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is boven het hoofd en onder de voeten van het model.

Als je horizontaal of vierkant fotografeert, zorg er dan voor dat dit gepast is. Wanneer bijvoorbeeld alle modellen aan het eind tevoorschijn komen en de hele modellijn laten zien, is dat een perfect moment om ze horizontaal of vierkant vast te leggen.

Een ander goed moment om landschappen te fotograferen is wanneer de ontwerper zijn of haar naam op de achterwand laat weergeven.

Het is belangrijk voor ontwerpers om hun naam aan hun mode te verbinden. Zorg ervoor dat u er een paar bij de modellen aan de zijkant van de naam klikt. Zorg ervoor dat je de hele naam kunt lezen bij modefotografie.

4. Vergeet de achterkant niet

Ontwerpers steken veel werk in hun ontwerpen. Het is belangrijk om niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant te pakken.

Ontwerpers zien graag hoe een creatie zowel van voren als van achteren zal vloeien. Hinder jezelf niet door alleen de voorkant te fotograferen.

Ontdek hoe onze mode fotograaf dit goed in beeld brengt bij een runway.

5. Snelle lens voor runway fotografie

Omdat je geen controle hebt over het lichtniveau, kun je overwegen een snelle lens te gebruiken. Een snelle camera lens met een groot diafragma, F2.8 of lager, zou de beste manier zijn om de actie vast te leggen van de modellen die over de catwalk lopen.

Houd er ook rekening mee dat wanneer u met dit lage diafragma fotografeert, u het model scherp in beeld kunt houden terwijl u de achtergrond verzacht bij runway fotografie.

Wil je een runway laten fotograferen?

Voor runway fotografie hebben wij de beste fotografen! Vraag naar de voorwaarden en prijzen door vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Share This Story, Choose Your Platform!