Lifestyle fotograaf

Wat is een lifestyle fotograaf en wie is nou de beste op dit gebied? Op deze vragen gaat Vette Foto je uitgebreid antwoord geven! Ontdek welke lifestylefotografen bekend zijn en waarom.

Wil je een professionele fotograaf inhuren? Contact ons dan!

Wat is lifestyle fotografie?

Lifestyle fotografie is een algemene term voor een stijl van fotografie die wordt gekenmerkt door emotie, gemak en plezier. In tegenstelling tot traditionele portretfotografie weerspiegelt lifestylefotografie beter je huidige levensseizoen en legt het je vast met de mensen van wie je houdt, op de plaatsen waar je van houdt.

Het mooie van een lifestyle shoot is dat je elke gelegenheid kunt herdenken, zelfs als deze niet super speciaal is. De eenvoudige momenten kunnen het beste zijn om vast te leggen. We kunnen niet wachten om enkele redenen met u te delen om uw leven nu vast te leggen!

Hier bij Vette Foto maken we het gemakkelijk voor u om in contact te komen met vertrouwde fotografen voor leuke fotoshoots. We hebben wereldwijd vele herinneringen helpen vastleggen.

Wij zijn gespecialiseerd in lifestyle fotografie, en waar ter wereld je ook bent, we hebben waarschijnlijk een professionele lifestylefotograaf bij jou in de buurt, iemand die past bij jouw stijl, smaak en voorkeuren!

Wat doet een lifestyle fotograaf?

  • Instagram – steeds vaker wordt onze lifestyle fotograaf ingehuurd door influencers en modellen. Deze willen hun leven vastleggen en professioneel presenteren op media platformen zoals Insta, Facebook, Tik Tok een Twitter.
  • Moderne portetfoto – een gemakkelijke, leuke en allesbehalve stijve manier om solo lifestylefoto’s van jezelf voor de camera te maken!
  • Familiefoto’s – lifestyle photoshoots zijn het leuke neefje van traditionele (en vaak gevreesde) portretfotografie! Vanwege de gekke seizoenen van het leven (ook wel het leven met kinderen genoemd) moedigen we familieleden aan om op foto’s te verschijnen zoals ze zijn, zodat het echte leven en echte emoties worden vastgelegd.
  • Mijlpalen – deze kunnen alleen, als stel, met familie of zelfs met vrienden worden vastgelegd! Vergeet niet alleen mijlpalen te vieren, maar ze ook vast te leggen!
  • Reisherinneringen – het vastleggen van reisherinneringen is onze jam! We weten hoeveel planning, geld, tijd en energie er in het uitvoeren van reizen zit, dus zorg ervoor dat je je reisherinneringen, zonder selfies, herdenkt met een Vette Foto Shoot!
  • Herinneringen aan je geboorteplaats – soms is de beste plek om iets te vieren precies waar je bent: gebeurtenissen uit het echte leven en alledaagse vieringen in je achtertuin.

1. Social media lifestyle fotograaf

Je ziet online de mooiste foto’s van modellen en bekendheden waarin zij hun levensstijl met je delen. Bij Vette Foto merken wij dat steeds meer “gewone” mensen veel tijd en geld uitgeven aan hun presentatie op sociale media.

Het is gewoon een feit dat je met de juiste foto’s een veel groter bereik krijgt. Het aantal aanvragen naar onze Instagram fotograaf is dan ook extreem verhoogd. Hij maakt die Insta foto’s die jij zoekt!

Elke keer is het voor ons een geweldige uitdaging om foto’s te schieten die viraal gaan. Zoals je wellicht overal hebt gezien en gelezen, kun je op de lifestyle fotograaf van Vette Foto, altijd rekenen als het gaat om unieke en bijzondere lifestylefoto’s!

2. Moderne portretfoto

Een van onze nieuwste toevoegingen hier bij Vette Foto is het vastleggen van wat wij de Modern Headshot noemen. Onze lifestyle fotograaf ervan om te pronken met… jou! We hebben het over echte mensen voor de camera en zichzelf zijn, hoe ongemakkelijk het ook lijkt.

Groepsfoto’s zijn één ding, maar solofoto’s kunnen sommigen van ons regelrecht in een neerwaartse spiraal brengen!

Voor velen van ons kan het een uitdaging zijn om een geweldige solofoto te maken. Of het nu voor uw bedrijf is, een profielfoto op LinkedIn of een andere sociale media sites, het krijgen van portretfoto’s zonder een stijve, effen achtergrond kan een lastige vraag lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn!

Voor je lifestyleshoot ontmoet je eerst onze geweldige lifestyle fotografen op een geweldige locatie met prachtig natuurlijk licht. Zij zullen je in verschillende poses en vanuit verschillende hoeken vastleggen: close-up, brede shots en nog veel meer! Dit soort foto’s zijn een geweldige vorm van lifestyle fotografie.

3. Familiefoto’s

Misschien wel de meest voor de hand liggende gelegenheid voor een lifestyle shoot zijn familiebijeenkomsten. Familieportretten kunnen lastig te verkopen zijn, omdat we allemaal weten dat kinderen heel goed hun eigen ding kunnen doen.

Maar met de juiste planning voor openhartige foto’s met het hele gezin, en voor kleinere groepen, zijn er dit seizoen genoeg mogelijkheden om een aantal heel bijzondere foto’s te maken.

Lifestyle fotoshoots zijn wat wij graag het plezierige neefje van traditionele familieportretten noemen. Onze fotografen zijn meesters in camera-instellingen. Ze zorgen ervoor dat je meer dan geweldige beelden vastlegt in je uiteindelijke online galerij.

4. Mijlpalen

Mijlpalen! Er zijn er zo veel! Van jouw mijlpalen als individu (verjaardagen, afstuderen), tot mijlpalen voor koppels (huwelijksreizen, babymoons), en natuurlijk mijlpalen voor baby’s, kinderen en het hele gezin!

Ook al kunnen die lange dagen en slapeloze nachten als ouder van een kleintje het gevoel geven dat er nooit een einde aan komt… dat is wel zo. En dan zijn ze gewoon weg! Enkele ideeën om vast te leggen?

Baby’s eerste keer op het strand, vakanties, jubilea, andere feesten en meer! Wij houden van natuurlijk licht voor uw fotografiesessie, omdat het zich perfect leent voor lifestyle-opnames. Onze lifestyle fotograaf beloofd dat je er geen spijt van zult krijgen om deze bijzondere situaties vast te leggen.

5. Reisherinneringen

Laten we het hebben over reisherinneringen. Nieuwe plekken bezoeken met de mensen van wie je houdt is enorm.

En we weten hoeveel planning, geld, tijd en energie er in het uitvoeren van reizen zit, dus zorg ervoor dat je je reisherinneringen, zonder selfies, herdenkt met een Vette Foto lifestyle shoot!

Of het nu gaat om stadsavonturen in de vroege ochtend, de zon die opkomt, strandwandelingen in de avond of iets anders dat u verleidt op uw vakantiebestemming, je zult nooit spijt krijgen van prachtige familiefoto’s met grote hoeken en grote open ruimtes, alleen met jouw en je favoriete reisgezelschap.

6. Herinneringen aan je geboorteplaats

Niet te vergeten zijn de herinneringen aan je geboortestad. Soms is de beste plek om te herdenken precies daar waar je bent: gebeurtenissen uit het echte leven en alledaagse vieringen in je eigen achtertuin.

Het dagelijks leven kan eentonig aanvoelen, maar dit zijn de bouwstenen van de reis die we leven noemen, en we kunnen niet aanbevelen deze levensstijlbeelden te laten zien voor wat ze werkelijk zijn: de definitie van levensstijl.

11 beroemde lifestyle fotografen – inspiratie gegarandeerd

Vette Foto is niet de enige met een bekende lifestyle fotograaf! In de wereld zijn er een aantal die we graag aan je voorstellen:

1. Kyra Snijders 

Zoals je wellicht op andere pagina’s hebt gelezen is Kyra toch wel de lifestyle fotografe van dit moment. Ze is nog jong maar helpt vele bekende mensen aan de mooiste foto’s. Ze is uiteraard door iedereen in te huren die echt iets speciaals wilt!

2. Jon Luvelli

Jon Luvelli is een Italiaans Amerikaanse straatfotograaf. Luvelli maakt foto’s van het landelijke Amerikaanse Midwesten. Hij begon als kind met fotograferen en als 15-jarige reisde hij naar Arizona.

Tijdens zijn reis logeerde hij bij vrienden thuis en speelde hij kleine rollen in films om de kost te verdienen.

3. Robert Frank

Robert Frank was een Zwitsers-Amerikaanse fotograaf. Zijn boek The Americans wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke fotografieboeken van de 20e eeuw.

Frank is geboren in Zürich en begon zijn fotografiereis hier al. In 1946 publiceerde hij zijn eerste fotoboek, 40 Fotos.

Vervolgens emigreerde hij naar de Verenigde Staten en ging aan de slag als fotograaf.

Na het creëren van The Americans raakte Frank geïnteresseerd in het maken van films. Zijn beroemdste film, Cocksucker Blues, documenteert het leven van de beroemde band The Rolling Stones tijdens een tournee door de VS.

Met name de Stones hebben een rechtszaak aangespannen om de release van de film te voorkomen, omdat deze de wilde levensstijl van rocksterren een beetje te veel onthulde.

4. Arthur Fellig

Arthur Fellig is vooral bekend onder zijn pseudoniem Weegee.

De naam van deze beroemde fotograaf en fotojournalist is oorspronkelijk niet Arthur. Toen hij en zijn gezin emigreerden uit het huidige Oekraïne, werd zijn naam veranderd van Ascher (Usher).

Weegee’s kenmerkende stijl was het volgen van de hulpdiensten van New York en het vastleggen van scènes uit het stadsleven en misdaad.

5. Bruno Barbey

Bruno Barbey was een zeer bekende Frans-Zwitserse fotograaf en fotojournalist.

Hij werd bekend door het fotograferen van zowel conflicten als ongebruikelijke, mooie beelden in veel verschillende landen.

Als fotojournalist heeft hij nieuwsverhalen over de hele wereld vastgelegd, waaronder oorlogen en conflicten in Nigeria, Vietnam, Bangladesh, Cambodja, Noord-Ierland en Irak.

Bruno Barbey heeft voor zijn werk talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Franse Nationale Orde van Verdienste.

De twee meest recente boeken die hij heeft gemaakt zijn China: From Mao to Modernity (2015) en The Color of China (2019).

6. Werner Bisschop

Werned Bischof was een Zwitserse fotograaf, vooral bekend om zijn foto’s van Europa na de Tweede Wereldoorlog.

Hij studeerde fotografie aan de Hogeschool voor Toegepaste Kunsten in Zürich. Daarna werkte hij als zelfstandig fotograaf en werkte hij als freelancer voor het tijdschrift LIFE.

Zijn boek Japan (1954) werd in 1955 bekroond met de Prix Nadar-prijs.

Deze geweldige fotograaf stierf jong (38) bij een auto-ongeluk toen zijn voertuig in een ravijn in de Peruaanse Andes viel.

7. Bruce Gilden

Bruce Gilden is een Amerikaanse straatfotograaf. Hij staat bekend om zijn close-ups van mensen op straat.

“Ik sta erom bekend dat ik foto’s van heel dichtbij maak, en hoe ouder ik word, hoe dichterbij ik kom” (Bruce Gilden
Bruce Gilden moet worden beschouwd als een autodidactische lifestylefotograaf, aangezien hij alleen avondlessen volgde aan de School of Visual Arts in New York.

Door de jaren heen heeft hij in veel landen gewerkt en wordt zijn werk tentoongesteld in musea en galerieën over de hele wereld.

Sinds 1998 is hij ook lid van Magnum Photos.

8. Bruce Landon Davidson

Bruce Davidson, geboren in Oak Park, Illinois, is een beroemde Amerikaanse fotograaf.

Hij is al vanaf zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in fotografie en werd beïnvloed door onder meer Robert Frank en Eugene Smith.

Op 19-jarige leeftijd won hij de National High School Photographic Award voor een uilenfoto.

Hij heeft ook als freelancer gewerkt voor het tijdschrift LIFE. Later sloot hij zich aan bij Magnum Photos.

Bruce Davidson ontving een Guggenheim Fellowship om gebeurtenissen en figuren uit de burgerrechtenbeweging te fotograferen.

Hij staat bekend om het maken van foto’s van de tienerbende uit Brooklyn – The Jokers. Na ruim elf maanden te hebben gefotografeerd, produceerde hij het fotoboek Brooklyn Gang.

9. Sisilia Piring

Sisilia Piring is een fotograaf en contentmaker uit Los Angeles.

Ze heeft met veel bekende merken gewerkt, waaronder Burberry, Sephora, Urban Outfitters en Levi’s.

Sisilia is ook een fervent contentmaker, met meer dan 130.000 volgers op haar Instagram.

In 2019 maakte ze een roadtrip van een jaar door de VS in een vintage camper. Sisilia reisde door meer dan 40 staten.

Sisilia Piring begon haar professionele carrière nadat ze naar een nieuwe stad was verhuisd: Chicago. Ze nam foto’s van lokale modellen en plaatste haar werk online. Daarna werd ze benaderd door bureaus en ging daarmee aan de slag.

10. Claire Dobson

Claire Dobson is een trouwfotograaf en social media-nerd uit Californië.

Ze heeft een reis- en lifestyleblog en is medeoprichter van Get Found stockfoto’s.

Claire heeft een achtergrond in mode- en commerciële fotografie.

11. Kourtney Kyung Smith

Kourtney Kyung Smith is een fotograaf en regisseur gevestigd in Los Angeles.

Ze heeft gewerkt als creatief directeur en freelance fotograaf.

Haar foto’s zijn gepubliceerd in bekende tijdschriften, waaronder The New York Times, The Wall Street Journal, The Vogue en vele anderen.

Met een achtergrond in dans- en kunstgeschiedenis onderzoekt haar werk de lichaamsbeweging en geometrie van mensen. Kourtney studeert momenteel om haar master Kunst- en Filmtheorie af te ronden.

Professionele lifestyle fotograaf inhuren

Wil je een lifestyle fotograaf huren? Neem dan vrijblijvend contact op met Vette Foto!

Share This Story, Choose Your Platform!