Voedselfotograaf

Een voedselfotograaf is iemand die voedsel en fotografie begrijpt. Die weet precies wat beelden lekker maakt, snapt wat voor een fotograaf fijn werkt en kan exact inschatten wat de eindgebruiker wil zien.

Een voedingsstylist kan samen met de food fotograaf er meteen voor zorgen dat het eten er geweldig lekker uit zal zien. Het is een feit dat goede foto’s leiden tot hoger verkoopcijfers.

Vooral op social media klikken consumenten sneller op een plaatje dat hun interesse werk. Een goede presentatie van voedsel zal dus uiteindelijk leiden tot een hogere omzet.

Wil je een voedselfotograaf inhuren? Dan kun je bij Vette Foto vrijblijvend een offerte aanbrengen. Wij hebben in Nederland en wereldwijd, de beste voedselfotografen bij ons aangesloten.

17 beroemde voedselfotografen van over de hele wereld

Ben je op zoek naar een voedselfotograaf? Dan leggen wij je graag uit wie de meesters van voedselfotografie zijn. Om helderheid hierin te geven hebben wij een lijst samengesteld:

1. Kyra Snijders

Een jonge voedselfotograaf die vele foto’s maakt voor onze webshops. Al vele jaren is zij aangesloten bij Vette Foto en wij kunnen haar aan iedereen aanbevelen. Zeker als het gaat om Instagram foto’s!

Voedselfotografie

2. Jackie Alpers

Jackie Alpers is ongetwijfeld een van de beroemdste foodfotografen ter wereld.

Alpers, gevestigd in Tucson, Arizona, begon haar carrière met schrijven voor het Food Network en sindsdien heeft ze genoten van het verkennen van verschillende eetculturen en geschiedenissen en het delen van die kennis tijdens workshops.

Daarnaast beschikt ze over meer dan 25 jaar professionele fotobewerking, wat haar tot een meester maakt in zowel foodstyling als foodfotografie!

3. Francesco Guillamet

Francesc Guillamet, geboren in 1956 in het Catalaans, is ook een van de beroemdste voedselfotografen ter wereld.

Hoewel hij al tientallen jaren culinaire meesterwerken fotografeert, werd Guillamet buiten Europa bekender nadat hij in de legendarische tv-serie No Reservations van Anthony Bourdain verscheen.

Tegenwoordig blijft Guillamet artistieke diepgang toevoegen aan voedselfoto’s, waardoor zelfs rauwe groenten er smakelijk uitzien.

4. Carl Warner

Carl Warner, afkomstig uit Groot-Brittannië, is een professionele foodfotograaf waarmee je bekend moet zijn.

Nadat hij zijn carrière als illustrator een vliegende start had gegeven, merkte Warner dat hij zijn creatieve oog graag op fotografie wilde richten.

En hoewel hij de term ‘foodscapes’ misschien niet heeft bedacht, heeft hij de populariteit ervan zeker aangewakkerd door prachtige omgevingen en recreaties van beroemde bezienswaardigheden te bouwen.

5. Wladimir Schohin

Geprezen als pionier op het gebied van voedselfotografie, is Wladimir Schohin ook een van de beste voedselfotografen ter wereld.

Schohin, geboren in de jaren 1860, begon begin 20e eeuw met het maken van voedselfoto’s en krijgt meer dan 100 jaar later nog steeds bewondering!

6. Brent Parker Jones

Brent Parker Jones, gevestigd in Melbourne, is een van de betere foodfotografen ter wereld.

Met een portfolio vol verbluffende foodfotografie voor merken als Vegemite, Stone & Grove en meer, zorgt Parker Jones ervoor dat het fotograferen van eten er gemakkelijk uitziet met een fantastisch duo van natuurlijk licht en verse ingrediënten die in harmonie samenkomen.

En met een Instagram-feed die alles omvat, van voortreffelijke charcuterie en nacho’s tot gazpacho en bloemloze chocoladetaart, is het netwerk van Parker Jones als professionele foodfotograaf gewoonweg boeiend.

Voedselfotografe

7. Hendrik Hargreaves

Henry Hargreaves, een van de beste voedselfotografen ter wereld, is een andere voedselfotograaf die we moeten volgen.

Hargreaves, geboren en getogen in Nieuw-Zeeland, raakte via modefotografie in aanraking met voedselfotografie en besloot uiteindelijk om van mooie voedselfoto’s zijn voornaamste focus te maken.

Hargreaves is momenteel gevestigd in New York, waar hij elegante foto’s zoals hierboven aan zijn portfolio blijft toevoegen, evenals fotografieseries waarin gelukskoekjes, peperkoektorens en andere mooie voorbeelden van goede foodfotografie in de kijker staan.

8. Lucia Marecak

Lucia Marecak is een andere professionele voedselfotograaf die in dit rijtje echt niet mag missen.

Oorspronkelijk afkomstig uit Slowakije, maar gevestigd in Italië, raakte Marecak in de foodfotografie nadat hij veel hoeden had gedragen in bedrijfsfuncties.

Met fotocollecties gecategoriseerd op locatie zie je professionele afbeeldingen van ambachtelijke cocktails in wording en prachtige tablescapes met vers gemaakte desserts, zoals hierboven te zien in de foodfotografiecollectie van Marecak uit Turijn.

9. Skyler Burt

Met een prachtig raster vol prachtig gefotografeerd voedsel is Skyler Burt opnieuw een van de beste voedselfotografen die er zijn.

Een opvallende reeks van alles, van geschroeide filets en verse salietakjes tot een perfect gekruid lamsrack en geroosterde erfstukgroenten, blazen levendig leven in Burt’s portfolio, waardoor het water bij elke scroll steeds meer in de mond loopt.

En omdat commerciële klanten uit het verleden grote merken als Southern Living en Ritz Carlton omvatten, om er maar twee te noemen, is het geen wonder dat Burt een zeer gewilde fotograaf is.

10. Rachel Korinek

Met slechts één blik op de website van Rachel Korinek zul je zien waarom ze een van de meest geliefde foodstylisten is in haar geboorteland Canada en over de hele wereld.

Levendige accenten in de vorm van garnituren en kruiden brengen anders saaie voedselfotografie naar het rijk van werkelijk geweldige voedselfotografie, zoals te zien is in deze opname van tomatenbisque hierboven, met daarop een opvallend stukje paarse basilicum.

Andere adembenemende voedselfoto’s die Korinek tot een must-follow maken op sociale media zijn onder meer ingewikkelde opnames van steranijs, een scheutje honing zodra het in contact komt met verse vijgen, verbrande grapefruit op een bedje van ijs en uniforme plakjes verse vijgen. rabarber.

11. Caroline Losse

Veelzijdige fotografen zullen zeker inspiratie vinden bij de Duitse fotografe en foodblogger Caroline Losse.

Gespecialiseerd in een verscheidenheid aan genres, van voedsel- en portretfotografie tot bruiloften en landschappen, is Losse een meester in het creëren van consistent mooie beelden die haar kenmerkende stijl demonstreren.

Haar voedselfotografie toont met name echte kunstwerken, voornamelijk in de vorm van superfood-kommen zoals deze hierboven: een prachtige acai-kom gepresenteerd met veel natuurlijk licht en verschillende toppings, waaronder een chocoladevissenstaart.

Foodfotograaf

12. Andreas Scrivani

Andrew Scrivani is misschien wel de koning van het vastleggen van versgebarsten eidooiers terwijl ze in een perfect donzige berg meel vallen. Hij is een foodfotograaf die in onze lijst niet mag missen.

Scravini, gevestigd in New York City, staat bekend om zijn Mexicali-gerechten, handgemaakte cocktails en ingewikkelde Siciliaanse gerechten zoals het Colomba-dessert hierboven.

Hij is ook een groot voorstander van herhaling in de fotografie, zoals benadrukt in voedselafbeeldingen zoals sets gegrilde wortelen en tientallen vers uit de oven bagels.

13. Mowie Kay

Mowie Kay is een andere foodfotograaf die op vele platformen wordt geprezen door zijn unieke manier van fotograferen.

Hoewel veel foodfotografen de neiging hebben om meerdere ingrediënten als rekwisieten bij hun gerecht te gebruiken, neigt Kay’s stijl van foodfotografie eerder naar minimalistisch en verfijnd.

Bekend om zijn even moderne als elegante benadering van voedselfotografie, is Kay’s werk opgenomen in zeer gerespecteerde publicaties zoals de Wall Street Journal, Martha Stewart Living en meer.

14. Joanie Simon

Joanie Simon is nog een naam die je kunt toevoegen aan je lijst met foodfotografen die je dit jaar gaat volgen.

Simon’s carrière begon bescheiden als foodblog in haar keuken in Phoenix, Arizona, en veranderde al snel in een indrukwekkende carrière in foodfotografie.

Als trotse moeder van twee jongens zul je een overvloed aan samenwerkingen vinden tussen speelgoed en eten die een vleugje eigenzinnigheid toevoegen aan haar gedetailleerde cocktailfoto’s, heerlijke recepten en verfijnde foto’s van chef-koks aan het werk.

15. Kimberly Espinel

Kimberly Espinel, afkomstig uit Londen, is een voedselfotografe die bij de wereld top hoort.

Met post vol handige tips en trucs voor elke beginnende food- en drankfotograaf, staat Espinel’s Insta-raster boordevol waardevolle weetjes over foodfotografie.

En met IG-shots die een scala aan texturen zoals hierboven benadrukken, is het niet verrassend dat Espinel talloze prijzen heeft gewonnen voor haar werk als foodstylist.

16. Radhika Penagonda

Thuiskok, foodstylist en voedselfotograaf Radhika Penagonda is nog een van de beste foodfotografen die je moet volgen.

Penagonda staat bekend om haar uitgebreide lijst met plantaardige recepten op haar receptenblog Just Homemade en is gespecialiseerd in het delen van verrukkelijke vegetarische en veganistische recepten uit India.

Neem Myspore Pak, een traditioneel dessert hierboven, voornamelijk gemaakt van suiker en Bengaalse gram uit de geboorteplaats van Penagonda, dat er niet alleen heerlijk uitziet, maar ook prachtig is vastgelegd op deze foto op expertniveau.

17. Neal Santos

De legendarische foodfotograaf Neal Santos, gevestigd in Philadelphia, is wederom een must-follow.

Santos is een van de beste voedselfotografen in de VS en staat bekend om het maken van onberispelijke voedselfoto’s zoals de hierboven getoonde foto, evenals krachtige foto’s uit de voedselindustrie van topchefs in actie.

Santos staat ook bekend om zijn smaakvolle combinatie van natuurlijk licht en dramatische diepte waardoor elk gerecht er absoluut onweerstaanbaar uitziet. Zijn kracht ligt in het kiezen van de juiste camera lens voor elke gelegheid.

Voedselfotografen

Hoe word je een beroemde voedselfotograaf?

Een beroemde foodfotograaf worden betekent een combinatie van het aanscherpen van je fotografievaardigheden, het ontwikkelen van een unieke stijl, netwerken en jezelf effectief op de markt brengen. Hier zijn enkele stappen om u op deze reis te begeleiden:

 1. Leer de basisprincipes van fotografie: begin met het begrijpen van de basisprincipes van fotografie, zoals compositie, belichting en belichting. Je kunt fotografielessen volgen of online leren via verschillende platforms.
 2. Gespecialiseerd in foodfotografie: Voedselfotografie heeft zijn eigen unieke reeks technieken. Het is van cruciaal belang dat u begrijpt hoe u voedsel kunt stylen, hoe u de verlichting effectief kunt gebruiken en hoe u verrukkelijke beelden kunt samenstellen. Overweeg om je in te schrijven voor specifieke workshops over voedselfotografie of online cursussen om je vaardigheden te verfijnen.
 3. Investeer in de juiste uitrusting: Een goede DSLR– of spiegelloze camera en lenzen voor foodfotografie die geschikt zijn voor close-upwerk zijn essentieel. Overweeg ook om te investeren in rekwisieten voor voedselfotografie, zoals bestek, borden, tafelkleden en achtergronden/achtergronden die kunnen helpen de juiste sfeer voor uw voedselfoto’s te creëren.
 4. Ontwikkel je eigen stijl: De meest succesvolle foodfotografen hebben een aparte stijl die hen onderscheidt. Experimenteer om een look te vinden die bij je past, of deze nu licht en luchtig is, donker en humeurig, of iets heel anders.
 5. Omarm nabewerking: Schroom niet om uw foto’s te bewerken. Software zoals Adobe Lightroom of Photoshop kan uw afbeeldingen verbeteren, waardoor u kleuren kunt corrigeren, texturen kunt verbeteren en de perfecte sfeer kunt creëren.
 6. Bouw een portfolio: maak een portfolio waarin u uw beste werk laat zien. Dit moet een samengestelde collectie zijn die jouw vaardigheden en stijl als foodfotograaf laat zien.
 7. Netwerk: maak contact met andere fotografen, stylisten, chef-koks en foodbloggers. Woon branche-evenementen, workshops en foodfestivals bij. Dit kan leiden tot samenwerkingen, werkgelegenheid en een grotere zichtbaarheid in de sector.
 8. Breng jezelf op de markt: Gebruik sociale-mediaplatforms, vooral Instagram, om je werk onder de aandacht te brengen en contact te maken met je publiek. Je kunt ook een blog starten waar je verhalen, tips en tutorials achter de schermen deelt.
 9. Pitch voor klanten: begin door samen te werken met lokale restaurants, bakkerijen of voedingsbedrijven. Zodra u een sterk portfolio heeft opgebouwd, kunt u beginnen met het indienen van foto’s in tijdschriften of pitchen voor uitgeverijen, reclamebureaus en grotere zakelijke klanten.
 10. Houd trends in de gaten: Foodtrends komen en gaan, en als u zich hiervan bewust bent, kunt u een voorsprong nemen. Als een bepaald eten of drinken bijvoorbeeld populair is, kun je een serie foto’s maken van dat item.
 11. Denk verder dan het bord: Hoewel het gerecht de hoofdrol speelt, moet u ook rekening houden met de tafel, de achtergrond en het algehele tafereel. Het creëren van een visueel interessante omgeving kan diepte toevoegen aan je voedselfoto’s.
 12. Blijf leren en experimenteren: Het vakgebied van voedselfotografie is altijd in ontwikkeling. Blijf op de hoogte van trends, leer nieuwe technieken en blijf je stijl verfijnen.

Huur een voedselfotograaf

Wil je de mooiste foto’s van eten laten maken? Dan begint het met het inhuren van voedselfotograaf! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op maat bij ons aan.

Share This Story, Choose Your Platform!