Feesten fotograferen

Een geweldige feestfoto moet net zo goed zijn als het feest zelf, zo niet beter. Hier leest u hoe het fotograferen van feesten werkt.

Kijk jij wel eens naar foto’s van een feestje op Instagram en bedenk je hoe leuk het moet zijn geweest? We hebben het allemaal weleens meegemaakt.

De waarheid is dat zelfs als een feestje niet zo leuk is, een goede set foto’s ervoor kan zorgen dat het er heel anders uitziet. Goede foto’s maken op een feestje is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het is een ongecontroleerde omgeving, dus het kan zijn dat u niet altijd de gewenste foto krijgt.

Daarom hebben we een aantal essentiële tips verzameld waarmee u rekening moet houden als u de volgende keer geweldige feestfoto’s wilt maken.

Bij Vette Foto kunnen wij je feestfotografie leren, volg hiervoor een cursus bij ons. Wil je zelf gaan fotograferen? Bestel dan alles wat je nodig hebt in onze webshop!

Wil je een feest laten fotograferen? Huur dan onze fotograaf in! Vraag hiervoor een offerte aan.

1. Kom dicht bij de actie

Coole foto’s krijg je niet als je zomaar om de hoek op de loer ligt. Volg grotere groepen en probeer af te stemmen op wat er in de kamer gebeurt.

Probeer niet alleen te focussen op dat perfecte portret, maar ook foto’s te maken van groepen en de verschillende activiteiten die op het feest plaatsvinden.

Als je eenmaal denkt dat je op het juiste moment bent, gebruik dan een groothoeklens om meer elementen en mensen vast te leggen.

Je moet ook proberen openhartige foto’s van mensen te maken in plaats van een geforceerde scène te creëren.

Goede foto’s van een feest moeten er natuurlijk uitzien en de kijker het gevoel geven dat hij erbij is.

2. Experimenteer met verschillende hoeken en perspectieven

In een meer geïsoleerde omgeving kunt u zich met één klik concentreren op het maken van de perfecte foto. Helaas is dat niet helemaal mogelijk in een ongecontroleerde omgeving zoals een feest.

Experimenteren is bij feesten fotograferen dus je vriend. Speel met verschillende hoeken en perspectieven om de verlichting en je onderwerp op verschillende manieren vast te leggen.

Met slechts één shot krijg je niet altijd wat je wilt.

Probeer zoveel mogelijk foto’s te maken, zelfs als de hoek en het perspectief op dit moment niet goed aanvoelen. Natuurlijk helpt beeldstabilisatie ook in deze situaties, dus zorg ervoor dat je de juiste camera aanschaft.

3. Gebruik natuurlijk licht in uw voordeel

Deze tip zal enigszins variëren, afhankelijk van waar en wanneer het feest wordt gehouden. Als het een buitenomgeving is, probeer dan zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken.

Dit werkt goed als je levendigere momenten van het feest probeert vast te leggen en het effect van harde/zachte schaduwen wilt bereiken.

Op een binnenfeest kun je nog steeds profiteren van de omgevingsverlichting.

Als je je bijvoorbeeld in een clubachtige omgeving bevindt, wees dan niet bang om wildere foto’s te maken met wat flitsende lichten op de achtergrond.

Probeer bij feesten fotograferen ook een bokeh effect te creëren met je camera.

4. Wees niet bang om te vragen om geposeerde foto’s

Mensen op een feestje zijn meer bereid om los te laten en plezier te hebben. Het is de perfecte kans om iemand te vragen om te poseren.

Je zou kunnen denken dat sommige mensen nee zullen zeggen, maar het zal je misschien verbazen hoeveel mensen het daarmee eens zullen zijn.

Als je om geposeerde foto’s vraagt, kun je zelf met de omgeving spelen, en daar kun je een goed portret uit halen.

5. Gebruik uw telefoon om spontane foto’s te maken

Een spiegelloze camera of een DSLR is meestal geweldig voor het maken van allerlei soorten foto’s. Als u echter snelle, spontane foto’s wilt maken, is het altijd een beter idee uw telefoon tevoorschijn te halen.

Openhartige foto’s werken goed voor feestjes, omdat je de emoties van mensen op een echte, bijna kwetsbare manier kunt vastleggen. We raden u aan dit met een telefoon te doen, omdat dat altijd sneller gaat.

Je kunt het nog steeds doen met een speciale camera, maar de meeste smartphones kunnen tegenwoordig snel foto’s maken met prachtige details. ​

6. Wees creatief bij feesten fotograferen

Als je een goede fotograaf wilt zijn, moet je je op je gemak voelen met het vinden van de juiste compositie voor al je foto’s.

Alle fotografen moeten weten hoe ze de regel van derden moeten gebruiken, en zich ook bewust zijn van de gulden snede.

Je moet ook letten op leidende lijnen die de aandacht van de kijker naar je onderwerp kunnen trekken.

Probeer het kader vorm te geven om de levendigheid van het feest vast te leggen. Als je een portret maakt, werkt een centrale compositie ook goed, waardoor je verder diepte kunt creëren tussen de voorgrond en de achtergrond.

7. Leg beweging en actie vast

Probeer zoveel mogelijk beweging en actie vast te leggen. Hierdoor maak je dynamische shots die een activiteit op het feest overbrengen.

Probeer een snellere sluitertijd te gebruiken om de actie en beweging van uw onderwerpen te bevriezen.

Op deze manier kunt u stilstaande beelden maken die een interessant moment kunnen weergeven. Daarnaast kun je ook spelen met panning fotografie.

U kunt dit doen door een snellere sluitertijd te gebruiken en uw camera lens langs de beweging van het onderwerp te pannen om het onderwerp tegen de achtergrond te bevriezen terwijl het in beweging is.

8. Gebruik bewerkingssoftware om uw foto’s bij te werken en te verbeteren

Een goede fotograaf moet ook vertrouwd zijn met bewerkingstools, en een goede bewerking kan van een fatsoenlijke foto een geweldige foto maken. U kunt elke gewenste software gebruiken om uw foto’s te verbeteren.

U kunt Photoshop of andere professionele hulpmiddelen gebruiken, of een van de beste gratis fotobewerkingssoftware gebruiken voor een snelle bewerking.

9. Veel plezier en wees spontaan

Tenslotte gaat onze lijsttip niet zozeer over fotografie, maar over genieten van het feest. De mooiste momenten leg je alleen vast als je in de juiste stemming bent.

Zorg er dus voor dat u zich niet alleen concentreert op het maken van foto’s, maar dat u ook plezier heeft. Spontaan zijn helpt ook, omdat je snel beseft hoe laat het is voor een goede foto. ​

Maak feestfoto’s die er beter uitzien dan het feest zelf

Vergeet niet dat foto’s veel meer kunnen zeggen over een feest dan verbale communicatie. Al die overdreven feesten die je online ziet, zijn meer het resultaat van geweldige foto’s.

Als je deze tips toepast, maak je in een mum van tijd soortgelijke Instagram-waardige feestfoto’s.

Het is ook een goede manier om je op je gemak te voelen bij het maken van geweldige foto’s. Als je eenmaal op een spontane manier goede foto’s kunt maken, wordt het een tweede natuur.

Voordat je zover komt, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van de grondbeginselen van goede fotografie.

Laat professioneel je feest fotograferen

Wil je feesten laten fotograferen? Huur dan een professionele fotograaf van Vette Foto in. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Share This Story, Choose Your Platform!