Schoolfotograaf

Een schoolfotograaf moet hard werken om zo’n monumentale taak aan te pakken als het fotograferen van gemakkelijk prikkelbare leerlingen, van kleuters tot middelbare scholieren.

Deze schoolfoto’s zullen tenslotte aan de muren van eengezinswoningen worden gehangen en worden weggestopt in albums met schooljaarboeken, en het belang dat leerlingen er goed uitzien kan niet genoeg worden benadrukt.

Het is ook een spannende tijd voor ouders, die net zo betrokken zijn bij de resultaten van een schoolfotosessie. Dus wat maakt een schoolfoto zo opvallend en gedenkwaardig? ​

Dit doe je door het inhuren van een schoolfotograaf bij Vette Foto!

Wat doet een schoolfotograaf?

Het eerste wat belangrijk is om op te merken is de mentaliteit van de fotograaf en hoe comfortabel hij of zij zich voelt.

Het is begrijpelijk dat het fotograferen van kinderen niet eenvoudig is en dat er veel oefening en geduld voor nodig is om alle dingen vrolijk, onschuldig en professioneel in één beeld te zien. Maar als je de hele school moet fotograferen, heb je niet de luxe van tijd.

Of het nu gaat om een schoolfotoboek of speciale evenementen, hier volgen een paar tips voor schoolfotografen om ervoor te zorgen dat ze een succesvolle en spannende fotodag hebben, ongeacht de omvang van het project.

Wil je een schoolfotograaf worden?

Met onze tips over schoolfotografie kun jij straks de mooiste foto’s maken! In onze schoolfotograaf webshop kun je de juiste camera kopen en alle nodigde producten.

1. Wees voorbereid en goed geïnformeerd

De eerste stap om een tevreden klant te creëren en professioneel te werken, is door alle vereisten van de school te verzamelen.

Je moet weten hoeveel leerlingen je gaat fotograferen, hoeveel tijd je hebt, eventuele speciale vereisten en, belangrijker nog, de esthetiek van de school.

Als de school een specifieke stijl heeft, vraag dan naar de gewenste achtergrondkleuren. Er moet ook rekening worden gehouden met andere factoren, zoals de poses en de gewassen.

Je moet ook de locatie van de shoot zien en hoe goed verlicht deze is. Pas als u weet wat u moet doen en waar u dat gaat doen, kunt u beginnen met het instellen van uw apparatuur.

2. Maak een set, pas de verlichtings- en camera-instellingen aan

U moet een achtergrond instellen en er zijn vier eenvoudige en ongelooflijke opties waaruit u kunt kiezen. U kunt kiezen voor een opvouwbare achtergrond die licht en draagbaar is.

Wij bieden een ruim assortiment dubbelzijdige en kreukvrije achtergronden in verschillende kleuren. Ook al zijn de formaatopties beperkt, hij is perfect voor het maken van foto’s van één onderwerp.

Een achtergrond van 1,5×2 meter is ideaal voor kinderen, terwijl een achtergrond van 2×2,3 meter zeer geschikt is voor fotoshoots op middelbare scholen.

Er zijn meer kleuropties beschikbaar in papieren achtergronden die een naadloos effect creëren. Hoewel ze niet zo draagbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk in de kofferbak worden aangepast. Voor één leerling werkt een achtergrond van 1,35×10 meter perfect.

Als het transport of het gewicht van uw achtergrond geen probleem voor u is, kunt u kiezen voor een vinylachtergrond die gemakkelijk schoon te maken is, verkrijgbaar in meer kleuren, dubbelzijdig en slijtvast.

Hoewel deze achtergronden meer geschikt zijn voor foto’s van één onderwerp, kunt u onze stoffen achtergronden in het formaat 3×6 meter ook gebruiken voor groepsfoto’s.

Een nadeel van het gebruik van een stoffen achtergrond zijn de vouwsporen die erop verschijnen, maar we raden aan een kledingstomer te gebruiken om deze vlekken te verwijderen.

U moet studiolampen instellen om de opnamelocatie en uw onderwerpen te verlichten. Omdat de meeste schoolfoto’s in schoolhallen worden gemaakt, zijn studioflitsers met hoofdvoeding hiervoor ideaal.

Sommige scholen geven de voorkeur aan buitenopnamen, en als u struikelgevaar wilt voorkomen, raden wij een batterijflitser aan. Het is het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen omdat schoolfotografen geen gaffa-tape meer hoeven te gebruiken.

Een aantal verlichtingssets die wij aanbevelen zijn:

  • De batterij gevoede, één-licht-installatie PIKA200 PRO Single Subject School Portable Portrait Flash Kit
  • De hoofdvoeding, tweelicht opstelling LUMI200II Flash Portrait Twin Kit
  • Batterijen die werken op PIKA200 PRO Flash Portrait Twin Kit met twee lampen
  • De CITI600-handleiding wordt vaak gebruikt voor buitenfotografie vanwege het vermogen om de middagzon te overmeesteren.

Wat betreft de beste camera instellingen, kunt u de ISO verhogen tot 800 of meer, zolang de resulterende afbeeldingen niet korrelig zijn. Je kunt het diafragma instellen op f/2.8 tot en met f/4 en een relatief lange sluitertijd van 1/60 seconde.

Als u buiten bent, moet u uw ISO snelheid verlagen als er te veel licht en belichting is. Voor een typische zonnige dag is ISO ingesteld op 100, diafragma op f/16 en sluitertijd op 1/100 seconde ideaal.

Dit zijn slechts algemene richtlijnen, maar u moet er rekening mee houden als schoolfotograaf dat verlichting en helderheid het meest fundamentele onderdeel van uw fotografie zijn.

3. Consistentie

Je moet je witbalans aanpassen aan het begin van je binnenopname. De automatische witbalans kan bijvoorbeeld werken bij daglicht, maar je moet binnenshuis een andere voorinstelling gebruiken om ervoor te zorgen dat de kleuren goed in balans zijn.

Het zou het beste zijn als u uw belichting en belichting tijdens de fotoshoot consistent zou houden. Zorg ervoor dat u de camera in de handmatige modus gebruikt en pas de belichting alleen aan als dat nodig is.

4. Uitrusting

Je moet verschillende lenzen meenemen en zelfs een telelens nodig hebben als je buiten foto’s maakt van jonge studenten. Dit komt omdat je voor sommige leerlingen mogelijk de zoomafstand moet variëren en moet bewegen.

Om eventuele schaduwen uit de afbeeldingen te verwijderen of de sprankelende ogen van leerlingen te verleiden, kunt u een flitser of zaklamp met diffuser gebruiken.

Hierdoor worden eventuele onevenwichtigheden in de foto verwijderd en wordt er veel leven aan toegevoegd.

5. Bursten en focus

De eerste regel voor een professionele schoolfotograaf is om ervoor te zorgen dat beide ogen scherp zijn.

En de tweede is om bursts te gebruiken en meerdere foto’s te maken. U kunt ook de sluitertijd en ISO verhogen, zolang dit de helderheid van het beeld niet beïnvloedt.

6. Poseren

Licht weerkaatst op onderwerpen. Als de leerlingen een felle kleur dragen, zoals oranje of fluorescerend groen, kan dit op hun kin worden weerspiegeld.

Je kunt een specifieke pose voorstellen met een licht gekanteld hoofd, zodat de highlights en schaduwen het beeld ten goede komen. Als je achtergrond niet ideaal is, gebruik dan een groot diafragma op f/8, dan zal de achtergrond niet meer zo dominant zijn.

Een goede tip van onze ervaren schoolfotograaf Dennis, is om de regel van derden te volgen bij het voorbereiden van een foto.

Dit betekent fotograferen zodat het beeld gelijkelijk in drieën kan worden verdeeld, en de leerling zich op het snijpunt van deze scheidslijnen bevindt. Je kunt uitblinken in elk vak, en als schoolfotograaf worden je vaardigheden zeker op de proef gesteld.

Om met verschillende locaties en belichting te kunnen werken, moeten studenten van verschillende leeftijdsgroepen, en er toch voor zorgen dat elke opname spectaculair uitkomt, dat je inzicht hebt in de balans tussen kleuren, belichtingsinstellingen en hoe je de studenten kunt begeleiden naar de perfecte pose.

Op onze website vettefoto.nl kunt u alles te weten komen over fotografieapparatuur en richtlijnen.

Heb je een schoolfotograaf nodig?

Laat onze schoolfotograaf je klas fotograferen! Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van schoolfotografie. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Share This Story, Choose Your Platform!