Glamourfotografie

Glamourfotografie is iets dat je al vaak hebt gezien, maar je wist waarschijnlijk niet dat het dat was. Denk eens aan een portret van dichtbij van een mooi model met een perfect gevormd gezicht op een tijdschriftpagina, misschien als toevoeging voor een make-upfoundation.

Of misschien de beroemde foto van Marilyn Monroe in haar zwierige witte jurk. Zelfs als ze verschillend lijken, kunnen ze allebei als een glamourfoto worden beschouwd.

Hoewel glamour een vorm van fotografie is, is het nauw verwant aan vele andere. In dit artikel zal ik proberen duidelijk te maken wat het is, en je enkele tips geven over hoe je het kunt doen, plus wat inspiratie. In onze webshop kunt u alles kopen om te kunnen starten.

Wil je een glamour fotograaf inhuren? Contact ons dan direct!

Wat is glamourfotografie?

Het duidelijke antwoord zou zijn dat het het fotografische genre is dat schoonheid fotografeert. Al het andere op de foto speelt een ondersteunende rol en wordt alleen gebruikt om deze te versterken.

Hoewel dit misschien heel duidelijk in woorden wordt uitgedrukt, is het niet zo eenvoudig te identificeren als het om afbeeldingen gaat.

Glamourfotografie heeft een heel dunne lijn die het scheidt van andere fotografische genres zoals boudoir-, mode-, portret- en zelfs redactionele fotografie.

Boudoirfotografie gaat bijvoorbeeld ook over schoonheid, maar brengt deze meer seksueel in beeld. Het gebeurt meestal in een privéomgeving, waarbij een model lingerie draagt, en soms zie je niet eens het gezicht van het model.

Aan de andere kant draait het bij glamourfotografie helemaal om de schoonheid van het model, met de nadruk op gelaatstrekken die perfect zijn vormgegeven met licht en make-up.

De locatie kan privé of buiten zijn en de kledingkast wordt aangepast aan de sfeer van de foto. Een ander voorbeeld is modefotografie.

Het is gemakkelijk om beide genres met elkaar te verwarren, maar bij een fashionshoot draait alles om de kleding en wordt het model gebruikt om deze op een flatterende manier te laten zien.

Bij glamourfotografie werkt het precies andersom. Het draait om het model en het is de kleding die haar accentueert. Een ander ding om op te merken over glamourfotografie is dat deze vaak gericht is op ‘gewone’ onderwerpen – dat wil zeggen mensen die geen professioneel model zijn, maar graag foto’s willen maken van zichzelf die er op hun best uitzien.

Ik hoop dat je een beter idee krijgt van wat ik bedoel, maar om het duidelijker te maken geef ik je enkele tips en voorbeelden waarop je je kunt concentreren en je kunt ontwikkelen als glamour fotograaf.

Hoe word je een glamourfotograaf?

De eerste stap om een glamourfotograaf te worden, is het beheersen van portretten. Dit komt omdat je moet weten hoe je je onderwerp moet belichten om hun schoonheid te laten stralen.

Als je eenmaal een goede portretfotograaf bent, kun je je gaan specialiseren in glamourfoto’s. Hiervoor hoef je niet veel geld uit te geven aan de productie, het kunnen vrij eenvoudige oefeningen zijn.

Vergeet niet dat oefening kunst baart. U kunt modellen inhuren om uw portfolio op te bouwen zoals u dat wilt. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten voor jou kiezen om hun portefeuilles samen te stellen.

Op deze manier zit je niet vast in een comfortzone en doe je ervaring en veelzijdigheid op in het omgaan met verschillende schoonheidstypes en meerdere looks en verwachtingen. Hier zijn een paar tips die je kunt oefenen om een glamourfotograaf te worden.

16 Glamourfotografie Tips

Probeer de volgende keer dat u een glamour fotoshoot maakt enkele van deze tips om uw resultaten te verbeteren.

1. Gebruik de juiste materialen

Gelukkig is dit geen erg veeleisende vorm van fotografie als je het hebt over de benodigde uitrusting. ​

Met vrijwel elke camera en lens kun je uitstekende glamourfoto’s maken; het is de verlichting die belangrijker is. Als u echter de mogelijkheid heeft om te kiezen, zijn hier enkele dingen waarmee u rekening moet houden.

Camera – Houd rekening met kwaliteit en resolutie, omdat je afbeeldingen met veel details nodig hebt.

Lens – Als we het discours over scherpte voortzetten, zijn prime-lenzen de beste. Zoomlenzen bieden echter wel meer flexibiliteit.

Of het nu om prime of zoom gaat, je moet minimaal een diafragma van f/2.8 overwegen om een mooi bokeh effect te krijgen dat het onderwerp van de achtergrond scheidt.

Ook de brandpuntsafstand is bij glamourfotografie belangrijk om vervorming te voorkomen. Onder de 35 mm zou ik niets zeggen. De meeste portretfotografen geven de voorkeur aan telelenzen omdat een lichte compressie flatterend is, maar dit is niet altijd mogelijk bij fotosessies binnenshuis.

Flitser op de camera – Meestal worden flitsers en elk type flitser op de camera niet aanbevolen. Er is echter een uitzondering: de ringflitser. Het is geen must, maar het maakt de huid glad, zorgt voor een gelijkmatig licht en creëert de ringreflectie in de ogen.

Statief – Het gebruik van een statief helpt bij uw compositie en voorkomt cameratrilling. Er is geen specifiek statief dat u moet gebruiken, zorg er wel voor dat het stabiel staat.

2. Kies de juiste verlichting

Sommige fotografen maken graag gebruik van natuurlijk licht, maar dit betekent niet dat je de fotoshoot buitenshuis moet doen. Je kunt altijd raamverlichting gebruiken.

Als je echter buiten bent, vermijd dan het harde licht vanaf de middag. Zorg ervoor dat je onder een boom of een andere schaduw staat om zachte schaduwen te creëren.

Als u besluit een kunstlichtopstelling te gebruiken, wilt u zacht licht gebruiken om harde schaduwen te voorkomen. Je kunt de lichtbron zowel vanaf de bovenzijde als vanaf de zijkanten plaatsen. Softboxen en reflectoren zullen helpen.

Als u meer dan één lichtbron gebruikt bij glamourfotografie, maak dan niet te veel verschil tussen de vermogens. Een verhouding van 1:2 zou ervoor moeten zorgen dat de licht-schaduwgradatie zeer soepel verloopt, terwijl er nog steeds volume wordt toegevoegd.

Dat gezegd hebbende, elk gezicht heeft een andere schoonheid en soms kan een goed uitgevoerd, hard licht precies zijn wat je nodig hebt.

3. Huur een goede visagiste in

Glamourfotografie vereist een professionele visagist. Je gaat niet voor de alledaagse look, je streeft naar perfectie. Zelf raden wij altijd iedereen aan om naar shortysplace.nl te gaan.

Een goede visagist weet hoe hij de natuurlijke schoonheid van het onderwerp kan benadrukken. Op deze manier zien uw afbeeldingen er glamoureuzer uit en bespaart u veel tijd bij de nabewerking.

4. Leer poseren

Het poseren van mensen is een van de moeilijkste dingen om onder de knie te krijgen bij het maken van portretten. Handen hebben meestal speciale aandacht nodig.

Als je een portret van het hele lichaam maakt, moet je met veel elementen rekening houden. Het is belangrijk om lijnen en rondingen te benadrukken, wat kan worden geholpen door het gebruik van hoge hakken.

Bestudeer vooraf enkele modieuze poses in tijdschriften en op sociale media, waarmee je je model kunt aansturen.

Je kunt haar ook vragen een bijdrage te leveren met poses die ze al kent. Vergeet niet om de zaken goed geproportioneerd te houden door de juiste lens en kijkhoek te kiezen voor glasmourfotografie.

5. Samenstelling

Zoals ik eerder al zei, wordt elke beslissing bij glamour fotografie genomen om de fysieke schoonheid van het model te ondersteunen. De compositie van je afbeelding vormt hierop geen uitzondering.

De manier waarop u de elementen in het frame plaatst, moet harmonieus en mooi zijn om naar te kijken. Ook moet het de blik door het frame naar de beste eigenschappen leiden.

Merk bijvoorbeeld op deze foto op hoe de details op de mouw de ruimte aanvullen, terwijl de positie van de arm je zicht naar haar gezicht leidt.

6. Kies het juiste kleurenschema

De kleurkeuze kan een glamourimago maken of breken. U wilt de kleuren kiezen die passen bij de huidskleur, ogen, enz. van het model.

Als de combinatie niet bevalt of de aandacht afleidt van haar schoonheid, dan is het geen geslaagde foto.

7. Gebruik effen kleuren om afleiding te voorkomen

Ingewikkelde patronen of drukke elementen kunnen de ogen van het model afleiden en dat is niet iets wat je wilt op een glamourfoto.

Als je problemen hebt met het balanceren van deze dingen, is het beter om effen kleuren te gebruiken. Dit kan worden toegepast op kleding en accessoires en op de achtergrond.

8. Binnen locaties

Interieur fotoshoots zijn niet alleen studio-opnames. U kunt een willekeurig aantal locaties vinden die zouden kunnen werken.

Het is beter als je al een sfeer of een concept in gedachten hebt tijdens het scouten. Onthoud dat ook de slaapkamer van de modellen het decor kan zijn zonder een boudoirshoot te worden, als je maar de juiste garderobe en uitstraling kiest.

9. Gezichtsuitdrukking

Hoewel dit niet zo cruciaal is als bij andere soorten fotografie, telt het wel mee. Een bijzonder vrolijke uitdrukking zou het beeld bijvoorbeeld in een portret kunnen veranderen.

Je moet er ook rekening mee houden dat de uitdrukking de schoonheid niet verstoort, wat het hoofdonderwerp is van elke glamourfoto.

Een iets open mond houdt bijvoorbeeld de spieren ontspannen, wat goed is, maar als dat in een glimlach verandert, beginnen er rimpels te verschijnen.

10. Probeer buitenlocaties

Glamourshots kunnen vrijwel overal worden gemaakt, wat een groot voordeel is tijdens glamourfotografie. Wees dus niet bang om met verschillende locaties te experimenteren om de sfeer van de foto’s te veranderen.

Zelfs seizoenen en weersomstandigheden kunnen een interessant element worden.

11. Speel met contrasten

Soms kan het spelen met contrasten of tegenstellingen ervoor zorgen dat dingen opvallen. Een gladde huid kan bijvoorbeeld worden versterkt door een grungy, gestructureerde achtergrond. ​

Dit kan werken met materialen, kleuren of licht. Experimenteer met verschillende combinaties om te ontdekken wat werkt en ontwikkel jouw stijl.

12. Wees moedig

Hoewel glamourfotografie niet bijzonder conceptueel is, houdt niets je tegen om te experimenteren. Sommige beroemde glamourfotografen vielen juist op omdat ze het plan hadden overtreden.

Zolang je schoonheid als hoofdonderwerp behoudt, kun je gedurfd zijn met je locatie-instellingen of de lichttechniek voor glamour fotografie.

13. Toon bereik

We hebben allemaal een comfortzone die soms moeilijk te doorbreken is. Toch is het belangrijk dat we het doen als we betere fotografen willen worden.

Soms kom je voor een uitdagende situatie te staan als je model een speciaal verzoek heeft vanwege iets dat ze wil integreren, een bepaald kenmerk dat ze wil benadrukken, of gewoon een specifiek kleurenschema.

Als u uzelf ertoe aanzet om in elke situatie foto’s van hoge kwaliteit te leveren, wordt uw portfolio gediversifieerd en worden uw fotografische vaardigheden verbeterd.

14. Gebruik meer dan één model

Het staat niet in steen geschreven dat glamourfotografie over één model moet gaan. Al is het misschien een beetje lastig.

Alle modellen moeten worden verbeterd met hetzelfde belichtings- en kleurenschema, dus misschien zal dit moeilijk zijn, maar zeker een oefening die je zal helpen groeien als fotograaf.

15. Mannelijke glamourfotografie

Hoewel vrouwelijke glamourfotografie meestal het grootste deel van de schijnwerpers in beslag neemt, mag je niet vergeten dat dit niet het enige type is.

Hoewel vrouwelijke glamourfotografie meestal mannelijke modellen en acteurs zijn ook mooi, en ze hebben glamourfoto’s nodig voor hun portfolio’s, dus misschien is dit iets dat je moet proberen. ​

Het grootste deel van de schijnwerpers in beslag neemt, mag je niet vergeten dat dit niet het enige type is.

16. Schoonheid retoucheren

Er is altijd enige nabewerking bij dit soort afbeeldingen betrokken. Gebruik Photoshop om eventuele onvolkomenheden te corrigeren, de huid glad te maken en de jukbeenderen en kinlijn te accentueren.

Wil je een shoot voor glamourfotografie?

Bij vette foto kunnen wij je een Glamourfotografie dag aanbieden die je nooit meer vergeet! Wij zorgen ervoor dat hij fabulous wordt. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Share This Story, Choose Your Platform!